KV21- Debat: Unge fik et glimt af hvad politik er

4. november 2021 KV21

Kunstner Thore Davies fra ungeforlaget Ordskælv styrede torsdag de unges vælgermøde i Mejeriet. Sammen med et hold unge kunstnere har han flere gange besøgt Sønderborg og kortlagt, hvordan det er at være ung i Sønderborg. Resultaterne præsenterede han på vælgermødet.

Men før han fik lov til at folde sig ud, så fik chefen for byrådssekretariatet ordet:

“Vi ved, at langt de fleste 18-årige stemmer – og derefter går det ned med unges valgdeltagelse. Måske fordi det er svært at se, hvad det er godt for”, sagde Pernille Kühlborn Svindt Lentfer til alle de unge i Mejeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Et byråd vælges for en periode på fire år. Man kan ikke bare skifte det ud, så det er nu, chancen for at påvirke valget er der”, sagde hun og råder de unge til at gå til vælgermøder og tale med flere af kandidaterne, så de finder dem, der vil noget af det, som unge synes om.

“Hvis man stemmer blankt, så tilkendegiver man, at valget er vigtigt og man viser, at man ikke har lyst til at stemme på nogen af kandidaterne eller listerne”, sagde Pernille Kühlborn Svindt Lentfer.

Hun fortæller derefter, at hendes personlige mening – og ikke kommunens mening – er, at dem, der ikke stemmer, de afskriver sig retten til at brokke sig over det, som de folkevalgte laver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anders Sonne fra Det Radikale Venstre rejste sig også: Han sagde, at hvis unge ikke melder sig ind i et parti, så ender vi med alene af have karrierepolitikere:

“Og det kan ingen være tjent med”, sagde han.

Thore Davies delte herefter nogle tegninger ud og de viste Sønderborg, som nogle af de unge ser byen – og på bagsiden stod der en tekst, hvor de unge fortæller om deres syn på byen.

“Nu skal I snakke om, hvad I vil gøre for at komme de unge i møde”, sagde han til byrådskandidater og de unge. Herefter blev snakket frem og tilbage ved bordene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen med den øvelse var at give de unge en idé om, hvad politik handler om – og den bedste øvelse er at snakke sig frem til en fælles løsning.

En af de ting, som de unge, der have lavet tegninger, kritiserede, var, at der ikke er gode busforbindelser.

“Vi er til de unges vælgermøde, men det er ikke alle unge, som kan deltage. Busserne kører jo ikke efter klokken 18, så de kan ikke komme hjem”, sagde byrådskandidat Else Christensen-Redzepovic.

Du kan SE BILLEDER HER .

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...