KV21 – Debat: Velkommen til Sønderborg Banegaard

3. november 2021 KV21

Byrådskandidat Camilla B. M. Beier, Fælleslisten, skriver: 

Hvert år er der 236.000 personer, der ankommer eller rejser fra Sønderborg Station. Det tal stiger til 27.100 personer i år 2032 jævnfør trafikplanen for den statslige jernbane 2017-2032.

Hvad møder man, når man ankommer til Sønderborg?

En kold og blæsende perron. Velkommen til Sønderborg.

I årene 2015-2016 blev der sat 15 millioner statskroner af til at lave en banegård i forbindelse med Alsion. Sønderborg Kommune skulle bidrage med 900.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

De penge er blevet brugt til at forskønne området omkring perronen samt renovere toiletterne.

Det næste der er bevilget, er ny belægning på perronen. Dog ændrer det ikke på vejret, så hvor er de 15 millioner, der var sat af fra staten blevet af.

Det er ikke optimale forhold, man byder pendlere, turister og alle vi andre.

Hvordan går det med timedriften, som man har talt om siden 2016?

Sønderborg Kommune har sendt et høringssvar til trafikstyrelsen, men jeg kan ikke se, at det er kommet med i trafikplanen frem til 2032.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske fordi det kun omfatter 10 linjer, hvorimod andre kommuner havde udregninger, grafer og des lige.

Med timedrift har vi mulighed for at krydse landegrænsen til Flensborg samt være en medvirkende årsag til at få Tønder-Tinglev banen op at køre igen. Tønder-Tinglev banen er ikke nedlagt, men midlertidigt spærret så længe der bliver arbejdet på at finde en løsning på dens fremtid.

Den fremtid kunne være en direkte forbindelse mellem Sønderborg og Tønder. I afvikling af togdriften kunne batteritog – grøn energi – tænkes ind. Derved kunne man halvere rejsetiden fra de nuværende to timer til en time mellem Sønderborg og Tønder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...