KV21 – Debat: Vi skal ha’ en kørestolsvenlig legeplads i Sønderborg

8. november 2021 KV21

Byrådskandidat Jesper Smaling, Socialdemokratiet, skriver: 

I Sønderborg skal vi have plads og rum til alle børn, det gælder i særdeleshed også de af vores børn med motoriske handicaps og de af vores børn som er kørestolsbrugere.

Jeg har for nylig været i dialog med en forælder til et barn, som er kørestolsbruger.

Jeg har hørt om, at vi i Sønderborg ikke har legefaciliteter, der giver rum og mulighed for, at børn med fysiske handicaps kan lege på lige fod med deres venner og jævnaldrende. Det er ikke godt nok, og det ønsker vi at gøre noget ved.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal gå forrest i forhold til at indrette offentlige anlæg, så kørestolsbrugere får bedre muligheder for at udfolde sig i det offentlige rum.

Det har vi blandt andet gjort i forbindelse med byggeriet af en handicapvenlig badebro.

Jeg selv, og Socialdemokratiet, vil, hvis vi får mulighed for det i den kommende byrådsperiode, arbejde for at vi får indrettet en offentlig legeplads med kørestolsvenlige legeredskaber.

Det kunne eksempelvis være en forhøjet sandkasse, en gynge eller vippe til kørestolsbrugere eller et legetårn som er kørestolsvenligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi foreslår, at legepladsen tænkes sammen med det kommende byrum på Rønhaveplads – eller alternativt i sammenhæng med legepladsen i Kongevejsparken.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...