KV21 – Debat: Vi skal have flere med i idrætsforeningerne

27. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Jesper Larsen, Socialdemokratiet, skriver:

37 procent af kommunens borgere er medlemmer af en idrætsforening, men det er bekymrende at foreningerne har mistet 13 procent af deres børn og unge siden 2017. Den udvikling skal vi have vendt og vi skal have endnu flere til at dyrke idræt. Ja, hvorfor ikke gå ambitiøst til værks og gå efter DIF og DGIs 25-50-75 vision, hvor 50 procent af borgere skal være foreningsaktive og 75 procent idrætsaktive i 2025?

Det mener jeg vi skal!

Artiklen fortsætter under annoncen

For nylig udgav Danmarks Idræts-Forbund kommunalvalgsundersøgelsen, hvor foreningsidrættens rammer og vilkår i 2021 kortlægges. Landets idrætsforeninger er blevet spurgt om deres syn på idræt i deres kommune.

Sønderborg placerer sig samlet som nr. 42 blandt 93 kommuner og der er generel tilfredshed med faciliteter og frivillighed i Sønderborg.

I det kommende budget er der afsat flere penge til eksempelvis fritidspas, corona-genstartshjælp til foreninger og faciliteter og det glæder mig. Men vi må fremover have idrætten og foreningslivet endnu mere på dagsordenen. Ingen kan være uenige i, at idræt er godt for krop og sjæl og enige i at fællesskaberne, som foreningerne skaber, er vigtige for alles trivsel. Det har jeg oplevet på første hånd som idrætsfrivillig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningerne, den uorganiserede idræt og idrætsorganisationerne, skal inddrages og tages med på råd, så vi sammen kan skabe endnu bedre rammer for al idræt. Samtidig må skolerne naturligvis også inddrages så faldet i medlemstallet kan vendes. Det er jo i skolerne børnene er til dagligt.

Vi skal de kommende fire år være ambitiøse på idrættens og foreningernes vegne, vi skal være meget bedre end nr. 42, vi skal gå efter 25-50-75-visionen – vi skal være idrættens kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...