KV21 – Debat: Den trængte ældrepleje

30. august 2021 KV21

Byrådskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Så er der kommet lidt ideologisk kant i den kommunale valgkamp. Det er godt, for så får borgerne ‘det frie valg’ – som især Venstre og De Konservative elsker – til at sætte deres ‘frie kryds’ på stemmesedlen ved valget i november.

Det er da ret fornøjeligt, at se de borgerlige, også i Sønderborg, være politisk uenige om ældreplejen. Venstre og De Konservative ønsker mere frit valg, uanset hvad det koster. DF og Slesvigsk Parti ønsker mindre for at spare.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan de blå mon samarbejde efter valget?

Kan Ellen Trasne Nørby blive borgmester?

De Konservatives spidskandidat tager skridtet fuld ud og vil have at kommunen skal sende en check til de ældre og lader dem selv vælge, hvor de vil købe deres hjemmehjælp – med mulighed for tilkøb af ekstra hjælp.

Resultatet af den politik er store sociale forskelle i den hjemmehjælp, som de ældre har mulighed for at få. Har du penge, kan du få alt, har du ingen penge, må du nøjes.

Det er ikke SFs politik.

Artiklen fortsætter under annoncen

For SF er det mere vigtigt, at kommunen tilbyder en ordentlig og anstændig ældrepleje til alle uanset pengepungens størrelse end en ideologisk diskussion om frit valg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...