KV21 – Debatindlæg: Hvorfor hører vi aldrig fra Kunstrådet?

30. september 2021 KV21

Byrådskandidat Bjarne Eliasen, SF, skriver:

Den 18. august havde jeg et debatoplæg, som Sønderborg Nyt gav overskriften ” Skift Kunstrådets medlemmer ud med kunstglade frivillige”. Overskriften var lidt skarpt vinklet, men det var egentlig ikke hensigten. Det var, at Kunstrådet burde være mere udadvendt og gøre sig kendt i Sønderborg Kommune.

Mig bekendt har Kunstrådet ikke været omtalt for noget, som det selv har sat i gang, siden dets oprettelse. Det kan der selvfølgelig være grunde til, men formand for byrådsudvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt, udtalte, som en begrundelse for nedlæggelsen af Sønderborg Kommunes Kunstfornd og oprettelse af Kunstrådet:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Nu er tiden inde til, at vi bevæger os i retning af en bredere repræsentation i kunstarbejdet. Vi vil også gerne arbejde med en større involvering af borgere og interessegrupper og tilbyde dem rådgivning om kunst, ligesom vi ønsker at sikre, at alle børn og unge i kommunen stifter bekendtskab med kunst”.

For at tage det sidste ønske først, så var en af de ting, som Kunstrådet ikke kunne eller ville føre videre, Kunstkredsen. Kunstkredsen indkøbte kunst og sørgede for at skoler og plejehjem – for et mindre beløb – løbende fik udstillet kunstværker i en turnus og hvert år blev et kunstværk rigere. En god mulighed for børn til at stifte bekendtskab med kunst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mit forslag var og er, at Kunstrådet ved hjælp af kunstinteresserede mennesker genopretter Kunstkredsen, hvis ikke dets egne medlemmer kan finde overskud til det. Det ville også give en større involvering af borgerne, som var et andet af Kleinschmidts ønsker.

Det er Byrådet, Kunstskolen, Augustiana, Kunstværket, Vækstrådet og Ungdomsrådet, der udpeger medlemmerne i Kunstrådet. Jeg synes, det er en diskussion værd, om det giver en bredere repræsentation end i den gamle Kunstfond, der var udpeget af Byrådet i forhold til mandater. Kun i forhold til unge ser jeg det som en klar forbedring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad angår rådgivning, fremgår det ikke klart, hvem der skal rådgives, men Kunstfonden rådgav eksempelvis en del plejehjem i forbindelse med den såkaldte 1 procents kunst – 1 pct. af byggesummen i offentlige bygninger skal bruges til kunst. Det kan godt være Kunstrådet også gør det, men fordi Kunstrådet ikke melder noget ud, er det ikke til at vide.

Derfor skal Kunstrådet på banen og melde ud, hvis ikke diskussionen skal baseres på uvidenhed og rygter.

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 112, Sønderborg

Politiet leder efter deprimeret, et-benet mand mand i Sønderborg

23. oktober 2021 112

Han blev hurtigt fundet af politiet, som fik et tip Politiet beder om borgernes hjælp til at finde 39-årig mand, som er gået fra misbrugernes værested, Friheden, på Kastanie Allé i Sønderborg. “Det er mig, der kontaktede politiet og det gjorde jeg, fordi ham, der nu er efterlyst, er meget langt nede”, siger en anden […]

Læs mere...