KV21 – Debatindlæg: Man kan ikke stikke af fra regningen

27. september 2021 KV21
Kjeld Stærk. Privat foto
Kjeld Stærk. Privat foto

Byrådskandiat Kjeld Stærk, Venstre, skriver:

Socialdemokratiet har altid hyldet en stor offentlig sektor – men jeg har endnu til gode at se at en socialdemokratisk politiker gå til valg på en omkostningseffektiv offentlig sektor. En pudsig logik.

Inden for de seneste uger har Socialdemokratiet husstandsomdelt et 10 punkts program for fremtidens Danmark. Ikke på noget punkt berører Statsministeren, at ting koster. Det som Venstre har benævnt ’det skal være billigere at være dansker’.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune er beholdningen i kommunekassen styrtdykket over de seneste år.

Kommunens udgifter siges langt hen ad vejen at være bestemt fra Christiansborg. Men det fratager ingenlunde byrådet noget ansvar – Christiansborg skal vogtes fra et Sønderborg-perspektiv! Senest har 10 sydjyske borgmestre protesteret mod, at de svageste unge skal finanserer Arne-pensionen. Men her står Sønderborg desværre udenfor. Havde Ellen Trane Nørby været borgmester, så havde Sønderborg protesteret solidarisk med de andre sydjyske kommuner.  Når Syd- og Sønderjylland står sammen, så skaber vi resultater!

Artiklen fortsætter under annoncen

Men man kan ikke stikke af fra regningen – hverken i København eller i Sønderborg – eller kigge den anden vej. Det ved erhvervsfolk. Begge steder er der behov for mere erhvervstænkning.

Venstre i Sønderborg stiller med 26 kandidater til byrådsvalget – med Ellen Trane Nørby i spidsen. Et mangfoldigt hold, hvoraf den overvejende del kommer med en baggrund fra erhvervslivet. Jeg er stolt af at være med på holdet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Politik, Gråsten

Nu skal der laves en bystrategi for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund

19. oktober 2021 Politik

Sønderborg Kommune tager fat på sin femte bystrategi og denne gang er det borgerne i Gråsten, Rinkenæs og Egernsund, der inviteres til at deltage i arbejdet med at definere deres byområdes identitet og potentiale – og udpege den fremtidige retning for byområdets udvikling. Kommunen forsøger på flere forskellige måder at få input fra borgerne: Det […]

Læs mere...