KV21 – Debatindlæg: Nu skal legepladsen i midtbyen fjernes

21. september 2021 KV21
Fra indvielsen af 'De unges plads'.
Fra indvielsen af 'De unges plads'.

Byrådskandidat Faisal Shojai, Radikale Venstre, skriver: 

Den eneste legeplads for børn over 6-7 år forsvinder fra Sønderborgs indre by. Grunden på Store Rådhusgade, hvor der blandt andet har været et enkelt, men stort klatrestativ, er tilsyneladende blevet solgt og skal nu ryddes. Jeg synes, det er ærgerligt, at der ryger en mulighed for at børn kan få brændt noget energi af og få nogle fysiske udfordringer i den indre by.

Legepladsen i Kongevejsparken er fin, men det er ikke den indre by. Det samme kan man sige om legepladsen ved lystbådehavnen. Området foran indgangen til Borgen er flot, men legepladsen har ikke i nærheden af de motoriske udfordringer, som Brogade-legepladsen har.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis jeg kommer i Byrådet, vil jeg arbejde for at et nyt grønt område med en legeplads, bliver skabt i Sønderborgs midte. Så Sønderborg fortsat er en by fuld af liv og glade børn.

Vi har brug for rekreative områder i den indre by, hvor børn og deres familier kan få en oplevelse ved at bevæge sig. Det vil skabe sundhed også  er det med til at trække folk af huse og det uden tvivl kaste noget positivt af sig i forhold til byens forretninger.

Fakta: Den 2. juni 2016 blev de unges plads indviet med en tale af Sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu er Jeres plads klar. Den ligger det sted, som Ungdomsrådet gerne ville have og den har det indhold, som I selv ønskede”, sagde Helge Larsen til indvielsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk