KV21 – Debatindlæg: SF spørger Ellen Trane Nørby hvorfor hun er så sur

16. september 2021 KV21

Spidskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Tak til Venstres borgmesterkandidat Ellen Trane Nørbys og hendes svar på min påstand om, at hun har ‘skudt sig selv i foden’. Det er dejligt, at man i en valgkamp også kan diskutere politiske og ideologiske forskelle og ikke kun fremsætte flosker og lave mudderkastning.

Ellen Trane Nørby påstår, at jeg har misforstået hendes ‘frit valg-kampagne’, og at jeg ‘forsvarer forringelser af ældreområdet’. Ingen af delene har noget på sig. SF kunne ikke drømme om at skære ned på ældreplejen. Tværtimod. Men for at skære det ud i pap, så går SF af ideologiske og humanistiske grunde ikke ind for udlicitering af den offentlige velfærdsservice. Vi ser det som et anliggende for det fællesskab, som kommunen er, at yde en anstændig og værdig ældrepleje – både i hjemmehjælpen og på kommunens plejehjem. Koste hvad det vil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og her ligger den store forskel på SF og Venstre, idet Ellen Trane Nørby ser kommunen som ‘systemet’. Som hun skriver, vil hun: ‘Sætte det enkelte menneske over systemet’. Hvilket også medfører, at Venstre ser de ældre, der modtager hjemmehjælp, som kunder og forbrugere, der skal have det ‘frie valg’ på markedet for udbud af hjemmehjælp.

Derfor Ellens kamp for ‘det frie valg’ til ældre i Gråsten området. Koste hvad det vil.

Men merudgiften på 2.7 millioner kroner årligt til de ældre i Gråsten-området, som Ellen Trane Nørby er så bekymret for og som hun mener, ikke får deres ‘frie valg’. Pengene til merudgiften skal jo tages fra alle de andre ældre i resten af kommunen. Som alt andet lige får en dårligere hjemmehjælp. Er du ret ligeglad med dem Ellen Trane Nørby?

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk burde Ellen Trane Nørby jo tage skridtet fuldt ud – lidt lige som den liberalistiske konservative spidskandidat, der vil sende en check ud til de ældre,så de selv kan købe deres hjemmehjælp på det frie marked.

Er det på sigt også Venstres politik Ellen Trane Nørby?

For SF er ‘systemet’ ikke kommunen, men markedet, som jo er styret af penge og magtlogik.  I SF sætter vi mennesket over markedet, fordi vi ikke ønsker markedstænkningen ind i den personlige og mellemmenneskelige relation, der gerne skulle bestå mellem hjælper og den borger, der har brug for hjælp. Jeg er ret sikker på, at de fleste ældre er ret lige glade med ‘det frie valg’ og hvem der leverer deres hjemmehjælp, bare den er ordentlig, respektfuld og værdig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor ønsker vi i SF faste teams omkring den ældre, så det er kendte hjælpere, der træder ind i borgerens hjem. Det giver tryghed og nærværd.

For SF er de ældre, der har brug for hjemmehjælp, ikke forbrugere, men medborgere der har behov for en hjælpende hånd fra fællesskabet.

Om Socialdemokratiet og de andre borgerlige partier, Slesvigsk Parti, Fælleslisten og Dansk Folkeparti er løbet fra en aftale om flere private udbydere, har vi i SF selvsagt ingen mening om. Men fakta er, at i alt fem firmaer var indbudt til at give bud på hjemmehjælpen i Gråsten. Kun to afgav et bud. Den billigste med den bedste kvalitet, vandt udbuddet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er jo ren Venstrepolitik. Så hvorfor er du så sur Ellen Trane Nørby?

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk