KV21 – Debat: SF vil styrke vores folkeskoler

27. august 2021 KV21

SF Sønderborg skriver:

SF vil styrke Folkeskolen i Sønderborg kommune. Børn har ikke brug for megaklasser og lange skoledage. Vi lytter til børnene, der selv siger, at skoledagen er for lang. Lærere og forældre fortæller os også, at der er ting, der med fordel kan være anderledes. Og eksperternes evalueringer viser det samme:

Folkeskolereformen gjorde skoledagen længere, men trods flere timer i dansk og matematik, er børnene ikke blevet bedre til hverken at læse eller regne. Tværtimod. Og børnenes trivsel er heller ikke blevet bedre. Tværtimod forlyder det, at larm og ro er steget. Det skriger jo på handling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med SF i byrådet, kan man være sikker på der vil komme handling.

Vi må sikre, at børn får fritiden tilbage. At skoledagen bliver kortere. Klasserne mindre, med et klasseloft på 24 elever. At der er flere timer med to uddannede voksne tilstede. At der sikres lærerne ordentlig forberedelse til kvalificeret undervisning.

Og at vore skoler får mere frihed til selv at indrette skoledagen, som den giver bedst mening i lokalsamfundet.

Der skal også være mere plads til de børn, der ikke er stærke bogligt. Og til dem der har krudt i røven, eksempelvis gennem styrkelse af de kreative og praktiske fag. Måske ved, igennem et samarbejde med de lokale virksomheder, at kunne tilbyde de ældste elever at starte på en mesterlæreplads.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...