KV21- Debat: Skift Kunstrådets medlemmer ud med kunstglade frivillige

18. august 2021 KV21

Byrådskandidat Bjarne Eliasen, SF, skriver:

Kunst og kultur er mange ting. Det omfatter både billedkunst, skulpturer samt det, som jeg kalder for foreningslivet.

Lige så længe jeg kan huske, har jeg været medlem af en forening. I en forening kommer man sammen med mennesker med samme interesse. Man møder mennesker, som på andre områder har helt andre prioriteringer og holdninger, men vores fælles interesse bringer os sammen. Det giver et mere nuanceret syn på andre mennesker og dermed en bedre forståelse af deres syn på tilværelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det vigtigt, at kommunen gør noget for at lette tilværelsen for foreningerne.

Foreningerne ved bedst selv hvilke tiltag, der vil være med til at styrke netop deres forening. Derfor skal foreningerne inddrages for at være med til at udvikle en model.

På kunstens område har jeg en årrække været med på sidelinjen af Sønderborg Kunstfond, hvor A. P. Hansen i mange år var formand. Kunstfonden gjorde et godt stykke arbejde med at udbrede kunst og kunstoplevelser til alle i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstfonden blev desværre nedlagt og erstattet af Sønderborg Kunstråd med en hel anden sammensætning end Kunstfondens. Efter min mening en sammensætning, der gør, at der er alt for mange høvdinge og for få indianere. Forstået på den måde, at medlemmerne nok brænder for kunst, men de har også en privat dagsorden for netop deres område. Der er for lidt overskud til det benarbejde, som Kunstfonden anført af A. P. leverede.

Når Kunstrådet ikke selv har overskud til at udføre benarbejde, så mener jeg, de skal udvikle en model, hvor de igen kan tiltrække frivillige, som kan og vil bruge kræfter på at bringe kunst ud til hele kommunen, så ikke kun de, der går på kunstmuseum, får mulighed for at opleve kunst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er i hvert fald for vigtigt et område at overlade til kommunens forvaltning.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...