KV21 – Debat: Sønderborg skal være endnu vildere

22. august 2021 KV21

Flere og flere kommuner bliver ‘vilde med vilje’ og lader grøfterne stå. For jo mere græs og blomster, jo flere insekter. 2020 gav Sønderborg Kommune mere plads til planter og dyr og lå ud med en anderledes og mere ‘vild’ drift på tre konkrete arealer – Jeppesdam, Bosager og Tandsbjerg. Katrinelund kommer til i 2022. Allerede i 2016 havde Slesvigsk Parti projektet ‘vilde med vilje’ med sig til forhandlingsbordet og pegede senere på netop disse områder.

”Ambitioner var at styrke kvaliteten af naturen, og det er fortsat vores mål at give mere plads til planter, dyr og anderledes oplevelser i naturen dér, hvor folk bor og arbejder, og hvor børn leger. Omlægning af udvalgte kommunale arealer til “Vild med vilje” er jo netop en af vores mulighed for at skabe en rigere natur og højere biodiversitet”, siger borgmesterkandidat Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er det sønderjyske parti klar til at pege på de næste områder, der kan komme til. Konkret foreslår Slesvigsk Parti at de grønne områder Skovglimt, Skovbrynet og Skydebanestrand i Sønderborg, samt Skovhøj og Toftehøj i Hørup gøres vildere.

”Med udpegning af yderligere fem områder vil vi beskytte vores unikke naturlandskaber og lade vores unikke naturområder om muligt forblive uberørt”, siger byrådskandidat Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti.

”Men der skal mere til; vi skal i stigende grad knytte vores naturområder sammen for at give planter og dyr mulighed for en uforstyrret udvikling og planlægge med vilde naturområder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

På sigt skal Sønderborg Kommune ifølge Slesvigsk Parti skabe grønne korridorer mellem områder for at skabe mere liv.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk