KV21: Det forhandler partierne om – se konstitueringsaftalerne indgået på valgnatten her

17. november 2021 KV21

Onsdag, dagen efter kommunalvalget, går forhandlingerne i gang om den endelige konstituering for det kommende byråd.

Lige nu er der to konstitueringsaftaler på bordet – begge, hvor Erik Lauritzen forsætter som borgmester.

Her kan du se de to konstitueringsaftale tekster:

Aftale om videre forhandlinger om bred konstituering

Flertalsgruppen byrådet – Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten – laver en bred konstitueringsaftale med valgforbundet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, samt Konservative, såfremt fintællingen udløser et mandat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den brede konstitueringsaftale forudsætter at der opnås enighed om et politisk konstitueringsgrundlag i et videre forhandlingsforløb. I det tilfælde, at der ikke kan opnås en sådan aftale, fastholdes aftalen indgået af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten.

Hvis der opnås enighed om et politisk konstitueringsgrundlag tildeles valgforbundet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, samt Konservative, såfremt fintællingen udløser et mandat:

Viceborgmester (vederlag 5 procent)

Artiklen fortsætter under annoncen

3 udvalgsformandsposter
4 næstformandsposter

Økonomiudvalget består af ni personer der fordeles med fem pladser til flertalsgruppen og 4 pladser til valgforbundet (V, DF, NB, K).

De undertegnende partier forpligter sig til ved det konstituerende møde, at stemme for at Erik Lauritzen fortsætter som borgmester i Sønderborg Kommune og at Stephan Kleinschmidt fortsætter som 1. viceborgmester i Sønderborg Kommune.

Konstitueringsaftale Sønderborg Kommune 2022 – 2025

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftale indgået mellem Socialdemokratiet (14 mandater), Slesvigsk Parti (tre mandater), Enhedslisten (et mandat).

Den indgåede budgetaftale for 2022 med tilhørende effektiviseringer står ved magt og det langsigtede økonomiske perspektiv i budgetaftalens overslagsår danner udgangspunktet for de kommende års arbejde.

Helhedsplanen for dagtilbud og skoler gennemføres som aftalt. Det er aftalt, at Erik Lauritzen fortsætter som borgmester i Sønderborg Kommune.

Det er aftalt at Stephan Kleinschmidt fortsætter som 1. viceborgmester i Sønderborg Kommune og at opgaven udvides efter nærmere drøftelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der tages i konstitueringen udgangspunkt i et økonomiudvalg, 8 stående udvalg, et §17 stk 4 udvalg (landdistrikt) og et specialudvalg for Børn og Unge samt formandsskabet for Sønderborg Forsyning.

Slesvigsk Parti skal have to formandsposter.
Enhedslisten skal have en formandspost – og her har Asger Romme Andersen sagt til SønderborgNYT, at han går efter Teknik- og Miljøudvalget.

Socialdemokratiet skal de resterende formandsposter – antallet afhænger af de videre forhandlinger om konstitueringsgrundlaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parterne er enige om, at fortsætte de forgangne fire års brede samarbejde i byrådet.

Derfor er det aftalt, at forsøge at lave en bred konstitueringsaftale med det valgforbund der ledes af Venstre, som var i valgforbund med DF, Nye Borgerlige og Konservative.

Den brede konstitueringsaftale forudsætter, at der opnås enighed om de politiske målsætninger i et videre forhandlingsforløb. I det tilfælde, at der ikke kan opnås en sådan aftale, fastholdes det nuværende konstitueringsgrundlag.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...