KV21: Didde Lauritzen har fokus på børn, skoler og på de udsatte

26. oktober 2021 KV21

Didde Lauritzen har været en del af Børne- og Uddannelsesudvalget og hun har også været med i Sundhedsudvalget i denne byrådsperiode og hun er, som sin far, borgmesteren, socialdemokrat.

Det er Didde Lauritzens første byrådsperiode, så der har været meget, som hun skulle lære.

”Det har været vildt spændende, jeg har nydt at være med og særligt har jeg nydt at møde de mange mange engagerede borgere, foreninger og ansatte, som brænder for det gode liv i vores kommune. Jeg har også lagt mærke til, at jeg har det rigtigt godt med ’rugbrødarbejdet’ i udvalgene, hvor vi skaber forandringer og så har jeg det sværere med det politiske spin og med valgkamp, som jeg synes skader det gode samarbejde, vi har haft i byrådet”, siger Didde Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Didde Lauritzen har været i tæt kontakt med flere af de frivillige sociale foreninger og deres brugere.

”Jeg har lyttet meget til de udfordringer, som foreninger og brugere har – og dem har jeg taget med ind i udvalgene, hvor vi har forsøgt at løse dem, som vi kunne løse”, siger Didde Lauritzen. Hun håber, at hun får stemmer nok ved valget, så hun bliver en del af det kommende Byråd.

”Vi har nået rigtigt meget i de seneste fire år, men der er meget mere, vi skal. Det går den rigtige vej med mange af de såkaldt borgernære opgaver og det skyldes hele Byrådet”, siger Didde Lauritzen, som synes, at der har været et rigtigt godt samarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg gik til valg på et styrket samarbejde med Sygehus Sønderjylland og psykiatrien – det er jeg stolt over at vi har opnået og jeg håber at få lov til at være med til at udvikle det yderligere til gavn for borgerne”.

”Mit hjerte banker for vores folkeskole – derfor er jeg glad for de investeringer, vi har lavet og særligt for den lokale lærertidsaftale, som vi har lavet i indeværende periode. Den sætter hegnspæle om forberedelsestiden, som er så afgørende for, at lærerne kan levere den kvalitet i undervisningen, som de brænder for”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Didde Lauritzen ved, at der er klagesager på Børne- og Uddannelsesområdet, som viser, at der sker fejl.

”Ja, vi skal erkende, når der sker fejl og når vi bliver gjort opmærksom på dem, så skal de rettes og vi skal lære af dem, så de ikke sker igen”, siger socialdemokraten.

I den seneste tid er der skrevet meget om normeringer i børnehaver og i mange kommuner mangler der både pædagoger og andre voksne i institutionerne.

”Men i Sønderborg er vi rigtig godt med, vi har investereret løbende så antallet af pædagoger er øget og der er flere voksne omkring børnene, de investeringer i vores børn vil vi fortsætte, hvis vi fortsat har flertallet efter valget”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialt udsatte er et område, som virkelig interesserer Didde Lauritzen og som hun bruger en stor del af sin tid på – både som børnelæge og som frivillig i Red Barnet, der hjælper socialt udsatte familier.

”Indenfor udsatte-område mener jeg, at vi skal tænke anderledes, så vi får de mange frivillige organisationer mere i spil – og det skal selvfølgelig være i tæt samarbejde med forvaltningen. Jeg tror på, at når vi ser på hele familien – og ikke blot på det ene barn eller den ene voksne, som har udfordringer, så aktiverer vi flere kræfter og kan opnå varige forandringer for både børn og voksne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 112, Sønderborg

Masser af politi på Hvedemarken – en person anholdt og en kørt væk i ambulance

27. november 2021 112

Lørdag aften kort efter klokken 20 var der masser af politi ud for en boligblok på Hvedemarken i Sønderborg og alt tyder på, der kan være sket det, som politiet kalder en ‘hændelse’ og det kan dække over drab eller drabsforsøg. Vidner fortæller, der var en indsatslederbil, to såkaldte reklamevogne og også en civil politibil […]

Læs mere...