KV21: Ekstra tælling af stemmerne ændrer ikke valgresultatet

26. november 2021 KV21

Stemmesedlerne fra kommunalvalget er blevet talt igen og viser det samme resultatet som fintællingen den 17. november, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det var et enigt Byråd besluttede at lave en ekstra fintælling. Det skete efter en valgklage fra Det Konservative Folkeparti, der havde ønsket en ny fintælling på grund af det tætte resultat. Den nye fintælling viste en stemme færre til Det Konservative Folkeparti.

Borgmester Erik Lauritzen er formand for valgbestyrelsen i Sønderborg Byråd, der netop har godkendt resultatet af fintællingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den ekstra fintælling skyldes ikke mistanke om snyd eller fejl, der kunne ændre det samlede valgresultat. Der var udelukkende tale om en fintælling for at sikre, at resultatet endte, som vi også nåede frem til i den første fintælling. Så jeg er tilfreds med, at den ekstra fintælling viser det samme resultat, som fintællingen den 17. november gjorde. For det viser, at vi kan have tillid til resultatet”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...