KV21: En fredag i sundhedens tegn med Ellen Trane Nørby og Martin Geertsen

9. september 2021 KV21

Fredag tager det lokale folketingsmedlem – og borgmesterkandidat – Ellen Trane Nørby imod Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen i Sønderborg. Formålet med dagen er at se på de muligheder og udfordringer, der er på sundhedsområdet i Sønderborgområdet. Martin Geertsen glæder sig til besøget:

”For mig er det vigtigt at komme rundt i hele landet og se hvordan patienterne møder sundhedsvæsnet. Jeg er særligt glad for invitationen til at besøge Sønderborg, som har så meget at vise frem. Jeg forventer, at det jeg tager med mig fra besøget i Sønderborg er viden, som blandt andet kan bruges i de kommende forhandlinger om den sundhedsreform, som Venstre har efterspurgt længe, og som det ser ud til at regeringen nu omsider er på vej med et udspil til”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen starter med et besøg hos Dansk Gigthospital, der er Danmarks specialsygehus når det handler om gigtsygdomme og som særligt Ellen Trane Nørby har haft et tæt samarbejde med i sin tid som sundhedsminister, hvor hun også var med til at indvie det nye moderne hospital. Derfor ser hun frem til at høre om udvidelsesplanerne og deres projekter. Om Dansk Gigthospital siger Martin Geertsen:

”I de seneste år har sundhedsvæsenet på mange områder undergået en specialisering. Det har betydet, at stadigt flere specialer og specialister er rykket tættere sammen. Det har højnet den faglige kvalitet i behandlingen af de danske patienter. Det er Dansk Gigthospital et tydeligt eksempel på”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby ser frem til at høre om centret og hvad det vil betyde af sundhedsfaglige arbejdspladser i Sønderborg og hvordan centeret vil kunne forbedre behandlingsmulighederne for gigtpatienter landet over:

”Kommunerne er ikke lige gode til at håndtere gigtpatienter og mange oplever usammenhængende forløb, der ikke har den fornødne effekt på smerter og livskvalitet. Derfor støtter jeg varmt op om, at der oprettes et nationalt videnscenter, som kan formidle den viden, der skal til for, at kommunerne kan udbyde mere effektive og sammenhængende forløb for gigtpatienter. Og jeg glæder mig over, at de planer også vil kunne betyde udvikling i Sønderborg ”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to Venstre-politikere skal også besøge Lokalpsykiatrien i Sønderborg. Her skal de høre om Lokalpsykiatriens arbejdsområder og aktuelle udfordringer, hvor det især er udfordringen med rekruttering, der fylder. Udfordringen er en del af en mere generel tendens: Ifølge tal fra Dansk Sygeplejeråd oplever 75 procent af lederne på psykiatriske afdelinger problemer med at tiltrække medarbejdere med de rette kompetencer.

Dagen afsluttes med et besøg hos de alment praktiserende læger hos Tandsbjerg Lægehus, hvor besøget vil tage udgangspunkt i det højaktuelle tema omkring lægedækning, herunder udfordringen med at rekruttere nye læger. Her har Venstre for nylig præsenteret et stort sundhedsudspil, der skal sikre bedre lægedækning i hele landet, så alle danskere kan komme til lægen tæt på deres bopæl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Ellen Trane Nørby er udspillet vigtigt, blandt andet fordi over halvdelen af landets lægepraksisser har lukket for tilgang af nye patienter. Det viser tal fra Praktiserende Lægers Organisation. Tallene viser også, at flere kommuner i Region Syd har en relativt høj andel af praktiserende læger over 65 år.

”For at kunne sikre det frie valg er det helt afgørende, at vi fremtidssikrer lægedækningen i hele landet. Derfor skal vi uddanne flere praktiserende læger og Venstre har i udspillet sat som mål at antallet af praktiserende øges fra de cirka 3300, vi har i dag, til 5000, senest i 2035. Dertil skal vi investere i moderne sundhedshuse og lægeklinikker. Et lokalt eksempel er behovet for, at der bygges eller nyindrettes et nyt sundhedshus i Augustenborg. God lægedækning og dermed tryghed for ikke bare patienter, men også borgerne i et lokalområde kræver, at der handles politisk – både lokalt og nationalt”, siger hun.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49