KV21: Enkeltmandspartierne er tilfredse med konstitueringsaftalen

3. december 2021 KV21
Tom Sievertsen og Stefan Lydal
Tom Sievertsen og Stefan Lydal

Stefan Lydal er godt tilfreds med, at de blå partier blev en del af flertalsgruppen i det nye byråd og han ser frem til opgaverne som formand for Social,- Senior- og  Handicapudvalget.

“Det er en god aftale, som tog sin tid. Men det er jo også en aftale om styringen af kommunen i de kommende fire år”, sagde Stefan Lydal på pressemødet fredag, hvor aftalen blev præsenteret.

Aftalen beskriver alt det, som partierne er enige om.

“Alt det andet, det er vi ikke enige om og der kan vi komme med alle vores forskelligheder”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Enhedslistens Asger Romme Andersen fortalte, at han får formandsposten i Natur,- Klima- og Miljøudvalget.

“Og når jeg, som er ene mand fra Enhedslisten ikke også kan nå at passe formandsopgaverne i de øvrige udvalg, så er det glimrende og jeg vil blandt andet sætte foukus på, at vandet i Lillebælt skal være renere end det er i dag og derfor skal det kommende rensningsanlæg kunne mere end først planlagt”, sagde han.

“Jeg ser det brede samarbejde som vejen til at sikre bedre dialog holdbare løsninger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige deltog ikke i pressemødet, fordi han er smittet med Corona. Han blev afløst af Tom Sievertsen.

“Jeg er blevet bedt om at læse nogle ord, som Bo Kleis Christensen har skrevet og der står: ‘Jeg er glad for enigheden om at sikre friskolerne bedre adgang til sportsfaciliteter og svømmehaller og for at vi skal gøre busdriften brugbar – og at vi også skal have løst personaleudfordringerne i ældreplejen – og sådan lød de”.

Bo Kleis Christensen fik næstformandsposten i Sundhedsudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...