KV21: Erik Lauritzen får borgmesterkæden om halsen for tredje gang

9. december 2021 KV21

På det konstituerende byrødsmøde blev Erik Lauritzen foreslået som borgmester for de kommende fire år – og det var der 31 nyvalgte byrådsmedlemmer – inklusiv ham selv – der stemte for.

Det var Niels Ole Bennedsen fra Socialdemokratiet, der havde ordet i begyndelsen af mødet og frem til, at Erik Lauritzen fik borgmesterkæden om halsen.

“Jeg har fornøjelsen – som det længst siddende byrådsmedlem – at åbne mødet”, sagde han og bød de 30 andre folkevalgte velkommen i Byrådet. Han fik også nævnt – især for de nyvalgte – at der sendes live-tv fra byrådsmøderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når I får ordet, så bliver der zoomet ind på Jer og det kan I så sidde og se, når i kommer hjem”, sagde han og derefter kom punktet, hvor der skulle peges på en borgmester.

“Jeg takker og det er en ære igen at blive borgmester – og jeg vil også sige tillykke med valget til alle og jeg siger også tillykke de nyvalgte og velkommen til det her fællesskab”, sagde borgmester Erik Lauritzen, da han igen havde fået borgmesterkæden om halsen.

Det med at sætte en borgmesterkæde på, er ikke helt let. Niels Ole Bennedsen fik vendt den forkert i første omgang – men  andet forsøg gik det glimrende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt blev valgt som 1. viceborgmester og Ellen Trane Nørby indtager posten som 2. viceborgmester.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...