KV21: Jesper Smaling melder klar til sin tredje byrådsperiode

25. oktober 2021 KV21

Der er en rigtig god grund til, at Jesper Smaling igen er på den socialdemokratiske kandidatliste.

”Det er i Byrådet, jeg har den allerbedste mulighed for at påvirke det samfund, som vi alle sammen er en del af. Det er dér, jeg kan gøre noget for at sikre gode rammer for børn og unge – og sikre hjælp og støtte til dem, der har brug for det”, siger Jesper Smaling til SønderborgNYT.

Hvis Jesper Smaling får ’krydser’ nok, så går han ind i sin tredje byrådsperiode efter årsskiftet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da Jesper gik til valg i 2013, var det med en dagsorden om at få gratis buskort til studerende, og han fremhæver arbejdet for de unge som noget af det han er stolt af i sit byrådsarbejde

”Lokalpolitik skal gøres nærværende og konkret for at engagere de unge – det er sket med buskort, Ungehuset Mejeriet, natbusser og oprettelsen af et Ungdomsråd gode eksempler på. Jeg håber, vi lykkes med at hæve stemmeprocenten blandt de unge, det er vigtigt deres stemme bliver hørt” siger Jesper Smaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er med mine 31 år fortsat en ung kandidat, men med otte års erfaring i bagagen fra byrådet – har jeg nu en god forståelse for kommunens drift, og hvordan man kan gøre sin indflydelse gældende”.

Jesper Smaling har i denne byrådsperiode været næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og han glæder sig over, at skolerne i Sønderborg udvikler sig i samarbejde med virksomheder og foreninger.

”Skolerne er et område, hvor vi aldrig kommer i mål, vi skal altid stræbe efter at gøre det endnu bedre. Men jeg synes, at vi er nået langt – vi har blandt andet fået en to-lærer/pædagog-ordning i skolerne og vi er kommet langt med helhedsplanen og så er jeg glad for, at Dybbøl-Skolen snart bliver renoveret, fordi den virkelig trænger til det”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Smaling er også godt tilfreds med, at han satte gang i processen, så KFUM Spejderne i Dybbøl fik 600.000 kroner til deres Kraftcenter Dybbøl – og han mener, at lokale kandidater har meget indflydelse i byrådet.

”Det står klart for mig, at lokalområder står stærkt ved at have et byrådsmedlem, der kan tale deres sag. Som lokal kandidat, der er opvokset og bosiddende i Dybbøl, er det helt naturligt at jeg også vil arbejde for at få sat Dybbøl på dagsordenen i byrådet” siger Jesper.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bosætning og gode rammer for børnefamilierne er højt på dagsordenen ved Jesper Smaling og det er der en god grund til:

”Jeg er selv far til to og har en tredje på vej.  Derfor tænker jeg meget på, hvordan vi bidrager til at vores børn får en god opvækst og hvad det er for nogle rammer og udviklingsmuligheder, vi giver dem – jeg synes, at Sønderborg Kommune har meget at byde på og det skal gøres synligt, så flere vælger at flytte hertil”, siger Jesper Smaling, som i denne byrådsperiode også har været medlem af Økonomiudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har, som bestyrelsesformand for FGU Sønderjylland, arbejdet meget med de unge, der har brug en særlig indsats, for at blive klar til job eller uddannelse og ungeindsatsen er noget der virkelig interesserer Jesper.

”For mig handler det om, at vi skal have alle med, som samfund skal vi gøre, hvad der er muligt for at den enkelte kan udleve sit potentiale og mestre eget liv. FGU og den kommunale ungeindsats er helt afgørende for, at vi lykkes med det. Derfor er det vigtigt, at det arbejde fortsat prioriteres højt af det byråd, som bliver valgt den 16. november”, siger Jesper Smaling.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...