KV21: Kom og hør hvordan kultur og den kreative industri skaber arbejdspladser

2. november 2021 KV21

Så er det i aften – tirsdag den 2. november klokken 19 – at byrådskandidat Else Christensen-Redzepovic holder oplæg om, hvordan kunst, kultur og den kreative sektor kan blive en stærk udviklingsmotor for Sønderborg Kommune. Det foregår på SKAAL på Rådhustorvet i Sønderborg.

Else Christensen-Redzepovic er selvstændig rådgiver i bæredygtig udvikling af byer og landdistrikter i Europa med kulturen og den kreative industri som omdrejningspunkt.

“Kunsten, kulturen og den kreative industri kan meget mere end blot at underholde. På den ene side kan den hjælpe os med at finde retning i livet, bygge broer mellem mennesker, fremme sundheden og finde nye måder at tilgå livets og samfundets udfordringer på”, siger Else Christensen-Redzepovic til SønderborgNYT. Hun fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“På den anden side hjælper folk med krøllede hjerner vores virksomheder til at tænke nyt og anderledes og dermed blive mere konkurrencedygtige i verden. Og ja, så er turister ret vilde med kultur. En kulturturist lægger gennemsnitligt 40 procent mere i en by end en ikke-kulturturist”.

Kultur og den kreative industri skaber arbejdspladser og er særlig god til at beskæftige unge mennesker. En by der har en stærk kulturprofil, tiltrækker spændende og højtuddannede folk.

“t godt eksempel på hvad kultur kan er BAUHAUS-bevægelsen, der blev grundlagt af arkitekt Walter Gropius som en kunstskole i Weimar i 1919 i ruinerne efter 1. Verdenskrig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mission var at forene kunst og kunsthåndværk og samle forskellige designdiscipliner som teater, arkitektur, design, print, keramik, metal, maleri, vævning, tekstil og sten- og træskulptur. Det danske design vi er så stolte af står blandt andet på skuldrene af denne BAUHAUS bevægelse.

“Det er denne kunstneriske bevægelse, der for 100 år siden skabte så meget fornyelse og nytænkning i Europa og verden, at EU nu forsøger at genskabe i det de kalder det Nye Europæiske BAUHAUS”, siger den socialdemokratiske byrådskandidat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er penge at søge EU til kreative ideer og projekter.

Det og meget mere kan du høre om i aften.

Efter oplægget vil der være mulighed for at stille spørgsmål og diskutere gode ideer.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...