KV21: Konservative skal ha’ lagt en plan for fremtiden

17. november 2021 KV21

Dagen efter kommunalvalget, hvor fintællingen var på plads, stod det urokkeligt klart, at Konservative ikke bliver en del af byrådet i de kommende fire år. Og det overrasker den lokale partiformand partiformand, Søren Tylvad Andersen, som havde troet, at medvinden på landsplan også ville gavne i Sønderborg.

“Men det gjorde den ikke og nu skal vi snakke om, hvordan vi får lagt en plan for, hvilken politik vi skal gå til valg på næste gang og vi skal også ha’ styrket kandidatholdet”, siger Søren Tylvad Andersen. Ved valget i 2013 gik Konservative frem i Sønderborg, mens partiet på landsplan gik tilbage. Ved kommunalvalget tirsdag havde Konservative fremgang i 92 kommuner – og fik flere borgmesterkæder ud af det, Blandt andet i nabokommunenAabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

I valgkampen kom spidskandidat Jesper Esbensen med et forslag om, at det kunne gave Sønderborg og den grønne profil, hvis der kunne skabes en uddannelse, så man kunne drive højteknologiske landbrug og den uddannelse skulle så være på Gråsten Landbrugsskole.

“Men den idé blev lynhurtigt overtaget af Venstre og i starten mente vi, at det var dejligt, at Ellen Trane Nørby og hendes stab havde sammen mening”, siger Søren Tylvad Andersen og tilføjer, at Venstre havde en velsmurt valgmaskine, som hele tiden var klar til at reagere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Konservative var i valgforbund sammen.

“Og selvfølgelig skal vi ha’ en snak om, hvad vi egentlig fik ud af det”, siger partiformanden, som også har tænkt sig at ringe til Christiansborg og spørge sit parti, hvad de har af gode ideer, som kan gavne konsertive i Sønderborg.

Spidskandidat Jesper Esbensen fik 385 stemmer, Mikkel Blønd Vestergaard 62 og Søren Tylvad Andersen fik 68, mens Jens Liebe-Lindgreen fik 32 stemmer og Clara Blønd Vestergaard 82.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kigger man på spidskandidaternes personlige stemmer, så kom Jesper Esbensen på en sjetteplads med sine 385 stemmer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...