KV21: Med alle partier i flertalsgruppen vil det give arbejdsro

23. november 2021 KV21

I denne tid er det nyvalgte byråd i gang med at undersøge mulighederne for, at alle 31 byrødder bliver en del af flertalsgruppen og ifølge Roger Buch, som er ekspert i kommunalpolitik, så er det godt for borgmesteren, hvis det lykkes.

“Det giver det nye byråd en rolig start på perioden og man kan sidde stille og roligt og snakke om, hvem der skal i hvilke udvalg og hvem der skal have hvilke formandsposter”, siger Roger Buch til SønderborgNYT.

Men inden byrådspolitikerne når frem til snakken om udvalgene, så skal de finde sammen om en politik, som de alle kan se sig selv i.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og kan de finde det, så kan borgmesteren gå ud og sige, at han kan samle hele byrådet og det er jo bedre end at byrådet skal stemme sig igennem en masse af de sager, som skal behandles”, siger Roger Buch.

“Og det er jo svært for partier, som er med i budgetforlig, at gå ud og sige, at der ikke er et godt samarbejde”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...