KV21: Mød kandidaterne Stephan Kleinschmidt og Jesper Esbensen på SønderborgNYT TV

26. oktober 2021 KV21
Jesper Esbensen og Stephan Kleinschmidt
Jesper Esbensen og Stephan Kleinschmidt

Tirsdag eftermiddag klokken 17 kan du se og høre den konservative spidskandidat, Jesper Esbensen, og Slesvigsk Partis borgmesterkandidat, Stephan Kleinschmidt, i en valgdebat på Sønderborg TV.

I udsendelsen kan du høre Jesper Esbensen fortælle, at han synes, at de penge, som Sønderborg Kommune betaler for at få Tour de France til byen, kunne bruges meget bedre:

“Vi kunne have brugt dem på børneområdet eller på at sætte flere skoler i stand. Man får rigtigt meget for 20 millioner kroner”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt mener derimod, at vi skal løfte kulturen og også satse på Tour de France.

“Tour de France er et tilbud vi aldrig får igen og det er godt, vi takkede ja. Touren får Sønderborg på kortet og vi viser, at der sker noget her i området. Også store ting”, siger Stephan Kleinschmidt og tilføjer, at det ‘kun’ koster 10 millioner kroner at få Touren til Sønderborg.

“Resten af pengene går til at lave veje for, lave erhvervsarrangementer i forbindelse med Touren for”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Esbensen kan sagtens se, at kultur også giver noget til kommunen.

“Men jeg mener, at den rigtige kultur er den kommer fra foreninger og andre, som får gode ideer. Kommunen skal trække sig lidt tilbage”, siger han.

Når det gælder Sønderborg som uddannelsesby, så siger konservative Jesper Esbensen:

“Vi skal have 1000 flere studerende på SDU og vi skal have uddannelser, som kan hjælpe landbruget med deres grønne omstilling, en slags Klima- og Miljøuddannelser”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt fortæller, at der er trukket flere uddannelser til Sønderborg.

“Vi har blandt andet i samarbejde med SDU. regionen, BMC-fonden og Linak udvidet Alsion med Center for Industriel Elektronik og vi har fortsat fokus på at trække flere uddannelser hertil”, siger Leinschmidt.

Dét – og meget andet kan du se og høre meget mere om klokken 17, når SønderborgNYT TV sender Mød Kandidaterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 112, Sønderborg

Masser af politi på Hvedemarken – en person anholdt og en kørt væk i ambulance

27. november 2021 112

Lørdag aften kort efter klokken 20 var der masser af politi ud for en boligblok på Hvedemarken i Sønderborg og alt tyder på, der kan være sket det, som politiet kalder en ‘hændelse’ og det kan dække over drab eller drabsforsøg. Vidner fortæller, der var en indsatslederbil, to såkaldte reklamevogne og også en civil politibil […]

Læs mere...