KV21: Nu er politikere og partisoldater i gang med at plante skilteskov

23. oktober 2021 KV21

Lørdag middag begyndte byrådskandidater og partisoldater at hænge valgplakater op i lygtepælene – og et af de steder, hvor flere i god tid stod klar, var ved Sct. Marie Kirke – og heldigvis er Kong Christian den X’s Bro igen åben for trafik fra mandag, så der også er nogle trafikanter, som bemærker de mange plakater.

Tommelfingerreglen – og vejloven – siger, at startskuddet lyder klokken 12, men kommunerne kan give dispensation til, at plakaterne må sættes op før tid.

“Jeg synes, at klokken 12 tilpas tidligt”, siger Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er nu, hvor plakaterne kommer op og hænge, at jeg synes, valgkampen for alvor begynder”, siger Maria Frost Andresen til SønderborgNYT. Hun er ny kandidat for Venstre.

Mens en del borgere ser valgplakater som et tegn på, at vi skal til stemmeurnerne, så ser andre dem som en vandalisering af gadebilledet.

Uanset hvad andre mener om valgplakater, så er der en god grund til at kandidater får deres billede hængt op:

“De virker nemlig – studier viser, de har en effekt”, siger kommunalpolitisk eksper Roger Buch til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Plakaterne flytter stemmer mellem kandidaterne i de enkelte partier – og jo flere plakater des flere stemmer”, siger han. Plakaterne flytter til gengæld ikke stemmer fra et parti til et andet.

Du kan SE BILLEDER HER.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 112, Sønderborg

Masser af politi på Hvedemarken – en person anholdt og en kørt væk i ambulance

27. november 2021 112

Lørdag aften kort efter klokken 20 var der masser af politi ud for en boligblok på Hvedemarken i Sønderborg og alt tyder på, der kan være sket det, som politiet kalder en ‘hændelse’ og det kan dække over drab eller drabsforsøg. Vidner fortæller, der var en indsatslederbil, to såkaldte reklamevogne og også en civil politibil […]

Læs mere...