KV21: Se hvilke partier der får formandsposter i udvalgene

3. december 2021 KV21

Efter nogle ugers konstitueringsforhandlinger blev partierne i det nyvalgte byråd enige om, at lave én stor flertalsgruppe, hvor alle er med – og de er enige om, hvilke partier, der skal have formands- og næsteformandsposterne i de forskellige udvalg. Det blev også nævnt, at udvalgsformændene træder frem og tager ansvaret, hvis der er ting i deres områder, som ikke fungerer helt efter hensigten.

Det er blot Dansk Folkeparti og Enhedslisten, som – fordi de blot har hver en enkelt plads i byrådet – har sat navne på. De øvrige partier melder deres navne ud i takt med at de er klar – og det bliver senest torsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Økonomiudvalget bliver det Erik Lauritzen, der skal have formandsstolen, mens Slesvigsk Parti får næstformandsposten, som i øvrigt er ny-opfunden i det udvalg.

Socialdemokratiet tager både formands- og næstformandsposten i Børne- og Uddannelsesudvalget. Og det er også Socialdemokratiet, som skal have formandsposten i Arbejdsmarkedsudvalget, mens Venstre skal have en mand på næstformandsposten.

Slesvigsk Parti sætter sig på formandsposten i Teknik, By og Bolig, hvor Socialdemokratiet skal have næstformandsposten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst får en Venstre-politiker for bordenden og en socialdemokrat, bliver næstformand.

Slesvigsk Parti tager formandsposten i Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, hvor Venstre får næstformandsposten.

Asger Romme Andersen fra Enhedslisten skal være formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget og hans næstformand bliver et af Venstres byrådsmedlemmer.

Social-, Senior- og handicapudvalgets formand bliver Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet skal besætte næstformandsposten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialdemokratet skal finde en formand for Sundhedsudvalget og så bliver det Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige, der skal have posten som næstformand.

Børn og Unge-udvalget skal have en socialdemokrat som formand – og der skal ikke findes en næstformand.

Bæredygtighed og Landdistrikter skal have socialdemokrater på både formands- og næstformandsposterne.

Formandsposten i Sønderborg Forsyning skal Venstre have og en socialdemokrat skal have næstformandsposten.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 112, Sønderborg

Brandbiler kom susende – men der var ingen brand

18. januar 2022 112

Ved middagstid blev der ringet til Brand og Redning fra en lejlighed på Løkken i Sønderborg. Melding lød på brand i køkken. “Men heldigvis var der bare en stegepande, der var blevet alt for varm og derfor gav en del røg”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT. Røget har gjort kvinden i lejligheden bange og […]

Læs mere...