KV21: Se valgdebatten ’Mød Partierne’ med SF og Nye Borgerlige på SønderborgNYT TV

5. oktober 2021 KV21
SF og Nye Borgerlige mødes i SønderborgNYTs tv-studie
SF og Nye Borgerlige mødes i SønderborgNYTs tv-studie

Tirsdag klokken 17:00 er der premiere på SønderborgNYTs valgdebatprogram ’Mød Partierne’, hvor  en række af de opstillingsberettigede partier til kommunalvalget den 16. november hver tirsdag frem mod valget, møder hinanden i en debat på SønderborgNYT TV – og de første to partier i tv-studiet er SF og Nye Borgerlige.

Det er ikke svært at finde uenigheder, når spidskandidat Jørgen Jørgensen fra SF og Nye Borgerliges spidskandidat Bo Kleis Christen skal debattere ældreområdet, integration, børn og unge samt den kommunale økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er udsigt til et stigende antal ældre medborgere og dermed også flere mennesker, som får brug for hjemmepleje og andre velfærdsydelser. Samtidig har kommunerne – inklusiv Sønderborg – en bunden opgave, som går ud på at sikre, der er varme hænder nok til fremtidens behov.

“Jeg mener, vi skal organisere hjemmeplejen på en anden måde, så der er faste, selvstyrende teams, som kommer i den ældres hjem. På den måde kender den ældre de mennesker, der kommer ind gennem døren”, siger Jørgen Jørgensen fra SF og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er sparet på seniorområdet i mange år og derfor skal pengene til fremtidens hjemmepleje findes både lokalt og i Christiansborgs kasse”.

Bo Kleis Christensen er meget enig med SF i, at der skal være flere SOSUer.

“Men vi skal også se på pengene og fordi senior-området er en kerneydelse, så skal det prioriteres – og det kan for eksempel ske gennem mere udbud. Kommunens egen hjemmepleje skal have konkurrence”, siger Bo Kleis Christensen. Han mener også, der kan findes penge i kommunens administration.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene, når det handler om hjemmepleje, der er uenighed mellem Nye Borgerlige og SF. Sådan er det også, når der tales om integration.

“Integration er ikke en kommunal opgave, siger Bo Kleis Christensen og fortæller videre, at Sønderborg Kommune ikke er ret god til at få ikke-vestlige flygtninge og indvandre i arbejde.

“For at gøre dem interesseret i at tage et job, så skal de arbejde for deres sociale ydelser”.

Jørgen Jørgensen, som har undervist på Statsskolen i rigtigt mange år fortæller, at han har haft mange dygtige elever fra ikke-vestlige lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men Nye Borgerlige generaliserer og jeg ved, mange flygtninge og indvandrere er i job eller i gang med en uddannelse”.

’Mød Partierne’ med SF og Nye Borgerlige sendes på SønderborgNYT TV tirsdag den 5. oktober 2021 klokken 17:00.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Mød kandidaterne Stephan Kleinschmidt og Jesper Esbensen på SønderborgNYT TV

26. oktober 2021 KV21

Tirsdag eftermiddag klokken 17 kan du se og høre den konservative spidskandidat, Jesper Esbensen, og Slesvigsk Partis borgmesterkandidat, Stephan Kleinschmidt, i en valgdebat på Sønderborg TV. I udsendelsen kan du høre Jesper Esbensen fortælle, at han synes, at de penge, som Sønderborg Kommune betaler for at få Tour de France til byen, kunne bruges meget […]

Læs mere...