KV21: Slesvigsk Parti får meget ud af blot tre mandater

8. december 2021 KV21

Knap en uge efter Slesvigsk Parti indgik en bred konstitueringsaftale med Socialdemokratiet, Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har byrådsgruppen nu sat navne på en række poster for næste byrådsperiode. Slesvigsk Parti gik netop til valg med målet at samle byrådet i én stor konstituering og fik den 16. november rollen som kongemager og brobygger.

Selv om partiet mistede vælgertilslutning ved årets kommunalvalg den 16. november forbliver partiet med 8 procent byrådets tredjestørste gruppe. Med tre byrådsmedlemmer vil Slesvigsk Parti samarbejde og indvirke positivt på erhvervsudvikling, menneskers trivsel og lysten til at flytte hertil. Alle tre byrådsmedlemmer har mangeårig byrådserfaring.

”Aftalen sætter retningen for arbejdet i den næste byrådsperiode og jeg er utrolig glad og stolt over, at det lykkedes os at bygge bro og samle byrådet i én stor konstituering. Det har været et klart mål for Slesvigsk Parti. Vores fornemste opgave bliver at styrke sammenhængskraften i kommunen, fortsætte den positive erhvervsudvikling og ikke mindst finde nye veje til at øge bosætningen. Vi ser frem til at investere i vores børn og unge, i vores byer og lokalsamfund og bakke op om vores ildsjæle”, siger Stephan Kleinschmidt, der i den kommende valgperiode fortsætter som gruppeformand og politisk ordfører for partiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti har fordelt opgaver og konstitueret sig således:

Stephan Kleinschmidt bliver 1. viceborgmester, næstformand i Økonomiudvalget og medlem i Sønderborg Vækstråds repræsentantskab. Han følger også arbejdet i Udvalget for Bæredygtighed og Landdistrikter.

Kirsten Bachmann bliver formand i Teknik-, By- og Boligudvalg samt medlem i Natur-, Klima- og Miljøudvalg. Hun bliver også medlem i Handicaprådet og følger arbejdet i Social-, Senior- og Handicapudvalget samt Sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christel Leiendecker bliver formand i Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab samt medlem i Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst og vil fortsætte arbejdet i Integrationsrådet. Hun følger herudover arbejdet i Arbejdsmarkedsudvalget samt Børne- og Uddannelsesudvalget.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...