KV21: Socialdemokratiets røde roser gavner socialt udsatte familier

19. oktober 2021 KV21

Rødt og grønt papir foldes nænsomt om tynde træpinde hos Frelsens Hær i Sønderborg disse dage. Brugerne af familieværkstedet er nemlig ved at lave roser til Socialdemokraternes valgkamp og derved tjene penge til flere gode oplevelser for Frelsens Hærs familier.

Det er tredje gang, at man i Sønderborg kan møde socialdemokrater som trafikminister Benny Engelbrecht og borgmester Erik Lauritzen med favnen fuld af papirroser, i stedet for levende røde roser. Og det er der en helt særlig grund til, fortæller borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En ting er, at det paiprroser mere klimavenlige end de traditionelle, en anden ting er, at vi gerne vil bakke op om det vigtige arbejde, Frelsens Hær laver her i Sønderborg. Nu går pengene til dem i stedet for at gå til en udenlandsk roseproducent. Samtidig giver det os mulighed for at tale med dem, vi møder om, at vi har en gruppe mennesker, som er i knæ og som kæmper for at rejse sig. Dem skal vi være solidariske med og tage ansvar for gennem vores velfærdssamfund”, fortæller Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Frelsens Hærs lokaler kommer der hver uge op mod 100 børn og voksne fra udsatte familier og spiser sammen. Her får de hjælp fra Frelsens Hærs ansatte og frivillige til at få en god hverdag og komme tilbage på arbejdsmarkedet. Fællesskabet betyder meget for styrken til at ændre sit liv og her spiller roserne en rolle, fortæller omsorgsmedarbejder i Frelsens Hærs Sønderborg, Sabine Hertz.

”Det giver rigtig meget at være med til at bidrage til det fællesskab, man er en del af, og derfor bliver der knoklet igennem i vores rose-værksted. Vores brugere er efterhånden blevet rigtig dygtige til det og finder stor stolthed i, hvor mange og hvor flotte roser, de sammen får lavet, og de hygger sig med det. Og så glæder de sig over, at de er i gang med at tjene penge, som skal gå til at styrke fællesskabet for både børn og voksne”, siger Sabine Hertz.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frelsens Hær er i kontakt med omkring 120 familier i Sønderborg og arbejder tæt sammen med kommunen om at hjælpe og løfte familierne. Roserne bliver produceret i Sønderborgafdelingen Krea Café, hvor en gruppe brugere fra familieværksstedet mødes hver uge om forskellige projekter som blandt andet hækling, maling, syning, strikning og nu roserne.

Krea Café opstod efter arbejdet med Socialdemokraternes første bestilling på papirroser for mere end fire år siden, hvor man opdagede, hvor gavnligt samvær om et kreativt projekt var for dem, der var med.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...