KV21: Stadig uvidst hvor stor byrådets flertalsgruppe bliver

29. november 2021 KV21

Forhandlere fra partierne i det kommende byråd har gennem den seneste uge været optaget af at finde frem til, om det er muligt at lave en flertalsgruppe, som kommer til at bestå af alle 31 byrådsmedlemmer.

“Forhandlingerne skrider fremad, men vi er ikke i mål”, siger Tage Petersen fra Venstre.

Han fortæller, at intet er afgjort.

“Det kan stadig ende med en stor flertalsgruppe og det kan ende med en mindre”, siger han.

Hvis ikke alle partier bliver en del af flertalsgruppen, så kommer flertallet til at bestå af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, mens Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige bliver opposition.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis alle byrådets partier kommer med i flertalsgruppen, så får det nye byråd en rolig start på perioden og man kan sidde stille og roligt og snakke om, hvem der skal i hvilke udvalg og hvem der skal have hvilke formandsposter”, siger Roger Buch, kommunalpolitisk ekspert, til SønderborgNYT.

Men inden byrådspolitikerne når frem til snakken om udvalgene, så skal de finde sammen om en politik, som de alle kan se sig selv i – og det arbejdes der stadig på.

Tirsdag fortsætter tirsdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...