KV21: Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti vil gøre det bedre for de ældre

1. november 2021 KV21

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti er igen på valglisterne og det skyldes selvfølgelig, at han rigtig gerne vil i Byrådet endnu en gang. Han fortæller, at det for hans vedkommende kommer til at handle om at gøre noget godt for ældreområdet.

”Jeg mener, vi skal gentænke hele ældreplejen, så det ikke længere handler om tid, tabeller og visitationer, men om hvert enkelt menneske”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Han er også klar til at organisere hjemmeplejen på en anden måde, så der ikke kommer så mange ’fremmede’ ind i alle de hjem, som besøges af hjemmeplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stefan Lydal kom til Sønderborg for at læse på SDU og han fortæller, at meget var anderledes dengang.

”Der var en sygeplejeskole i byen og der var flere uddannelser på SDU i Alsion. I dag er det ingeniør-uddannelser, men der mangler andre uddannelser, så der favnes bredere”, siger spidskandidat Stefan Lydal.

Han ser allerhelst, der kommer nogle videregående uddannelser, som appellerer til kvinder.

”Og så mødes de mandlige og de kvindelige studerende og sød musik opstår. Og mens den spiller, så slår de sig ned i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene videregående uddannelser, Stefan Lydal efterlyser.

”Vi skal også have nogle kreative uddannelser og flere erhvervsfaglige uddannelser, så der er hænder til fremtiden”.

Dansk Folkeparti tænker også på de unge.

”Vi må have en snak om at se på de ældre kollegier og måske skal kollegiebygninger ligge samlet, så unge under uddannelse mødes og knytter nogle bånd”, siger Stefan Lydal, som ikke ser tilbage på sin kollegietid med begejstring.

”Jeg boede på det lille kollegium i Ulkebøl. Langt fra byen og fra de andre studerende, så man følte sig lidt koblet af fællesskabet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Folkeparti har noteret sig, at ikke-vestlige indvandrere i Sønderborg koster samfundet 370 millioner kroner, mens indvandringen fra vestlige lande giver et plus, når regnestykket gøres op.

”Det er på tide med et kursskifte, fordi Sønderborg er i top, når det gælder ledighed blandt indvandrere fra ikke vestlige lande. De ledige ikke-vestlige indvandrere skal i uddannelse eller i job – og alternativt tilbydes en frivillig hjemrejse”, siger Stefan Lydal.

Også i Byrådet vil Stefan Lydal arbejde for forandring.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og her handler det om, vi politikere skal være meget bedre til at lytte til borgerne og tage deres tanker og bekymringer alvorlig. Et godt eksempel er, da vi lyttede til borgerne i Broager, som ville have en cykelsti med grus-belægning. Tidligere lyttede Erik Lauritzen, da deltagerne i et borgermøde i Kværs ikke ville have vindmøller i deres baghave”, fortæller Stefan Lydal.

”Men sådan er det ikke altid og der blev jo ikke lyttet til borgerne i Kværs, som ikke vil have et biogasanlæg i deres område”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...