KV21: Venstre har fået rollerne som politisk leder og som gruppeformand på plads

24. november 2021 KV21

Venstres nye 11-personer store byrådsgruppe i Sønderborg Kommune, har på et gruppemøde i denne uge konstitueret sig, så Ellen Trane Nørby er partiets politiske leder og ordfører, mens Tage Petersen fortsætter som partiets gruppeformand i byrådet.

”Jeg er glad for at der er entydig opbakning til, at Tage Petersen fortsætter som Venstres gruppeformand i byrådet. Tage har gjort et solidt og godt arbejde i de seneste byrådsperioder, og det arbejde fortsætter han med. Tage vil også kunne hjælpe vores nyvalgte byrådsmedlemmer godt på plads, samtidig med, at jeg så kan tage mig mere af den politiske ledelsesopgave”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konstitueringen betyder også, at det er Ellen Trane Nørby og Tage Petersen, der i fællesskab repræsenterer Venstre i de igangværende forhandlinger om en eventuel bred konstituering.

”Venstre gik til valg på en række politiske mærkesager til, hvordan vi kan gøre Sønderborg kommune til en attraktiv tilflytterkommune og styrke væksten og udviklingen af hele kommunen samtidig med, at vi løfter vores kernevelfærd; Børn, skoler, handicap og ældreområdet. Men vi gik også til valg på et klart ønske om at sikre et bredt politisk samarbejde i byrådet til gavn for kommunen”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

De forhandlinger ville vi gerne have siddet for bordenden af, for der er brug for fornyelse og en stærk samarbejdskultur bygget på respekt og viljen til at lave kompromisser og bygge bro. Vi er forskellige partier i byrådet med forskellige mærkesager og det skal der også være plads til i en bred konstituering. Den anerkendelse ser jeg stadig ikke hos dele af flertalsgruppen, så de kommende forhandlingsmøder må vise, om der er grundlag for en bred politisk konstituering i byrådet”.

Den videre konstituering af Venstres byrådsgruppe kan først ske, når der er afklaring på konstitueringen i Sønderborg Kommune. Den forhandles der i øjeblikket om, og først med afklaring af det og en ny styrelsesvedtægt for kommunen, vil det være klart, hvilke pladser i udvalgene som Venstre vil råde over.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...