KV21: Venstre-kandidat Mads Hagen vil ha’ bedre folkeskoler

31. marts 2021 KV21

Når der skal sættes kryds på valglisterne i november, så står Mads Hagen fra Sønderborg på Venstres kandidathold – og han fortæller til SønderborgNYT, at politik altid har interesseret ham.

“Og så har Venstre spurgt om jeg ikke vil med holdet, som skal kæmpe for at komme i Byrådet”, siger han.

Mads Hagen tænker, at det er godt, der hele tiden bliver skiftet ud i Byrådet, fordi nye mennesker ser tingene på en anden måde og kommer med anderledes løsninger. Og han vil især gøre sit til, at handicappede børn får hjælp og folkeskolerne bliver bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vis lærerne tillid

“Jeg tror ikke på, at et byråd eller en forvaltning ved, hvad der er bedst for elever og lærere på de enkelte skoler. Derfor synes jeg, at skolerne skal have mere frihed. Hvis vi giver plads til, at lærerne kan bruge deres faglighed, så er de med til at skabe en bedre folkeskole”, siger han.

“En god folkeskole er afhængig af, at eleverne trives og derfor er vi nødt til at se på inklusionen, hvor to-lærer-ordningen kan være en hjælp, når der åbenbart skal være 28 elever i én klasse”, siger Mads Hagen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal også sikre, at der er inklusion af alle elever i de enkelte klasser. Både dem der fungerer glimrende fagligt og de elever, som har de svært. Alle skal kunne rumme hinanden”.

“En klasse er et fællesskab og jeg vil gerne gøre mit til, at skoleklasser kommer på lejrskole. Det er rigtigt godt for trivslen og fællesskabet”, siger kandidaten.

Handicappede børn skal have hjælp

“Jeg kender til kommunen behandling af børn med handicap og jeg ved, at det kræver ressourcestærke forældre, når der skal kæmpes med forvaltningen om at få hjælp”, siger Mads Hagen. Han tvivler ikke det mindste på, at det er et område, hvor der virkelig er plads til forbedringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis jeg kunne bestemme, så skulle der tages afsæt i det handicappede barns behov og ikke i de hjælpemuligheder forvaltningen i forvejen har på hylderne. Vi skal altså af med kassetænkningen, fordi vi skal ikke have en kommune, hvor forældre med handicappede børn skal kæmpe for at få hjælp”.

Han fortæller videre, at det er en gåde for ham, at Byrådet kan leve med, at der sker så mange fejlafgørelser i børnehandicapsager, som der gør.

“Jeg ved godt, at der afgøres rigtigt mange sager i forvaltningen. Men jeg ved også, at det kun er de ressourcestærke forældre, som klager. De mindre stærker orker det ikke”, siger Mads Hagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mon ikke Byrådet ville reagere, hvis ProjectZero-visionen blev kørt på samme måde, som børnehandicap-sagerne”, spørger Mads Hagen – og han tvivler på, at Byrådet ville nøjes med at trække på skuldrene, hvis flere af ProjectZeros initiativer viste sig at være forkerte.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...