KV21: Venstre og Slesvigsk Parti fik opfyldt ønsket om en bred flertalsgruppe

3. december 2021 KV21
Borgmesteren med de to viceborgmestre
Borgmesteren med de to viceborgmestre

Venstres Ellen Trane Nørby er fint tilfreds med, at det lykkedes at danne en flertalsgruppe, som rummer alle byrådets partier – der har været mange forhandlingsmøder på vejen og torsdag aften kunne de seks partier skrive under på en aftale.

“Det var gode, hårde og svære forhandlinger, hvor vi alle har givet køb på nogle ting og for frste gang får vi nu et byråd, hvor alle partier er med i flertalsgruppen”, sagde Ellen Trane Nørby på et pressemøde, hvor flertalsgruppen præsentere det udspil, som de vil arbejde på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I valgkampen sagde vi i Venstre, at vi ville det brede samarbejde og det vigtige er, at vi ikke binder hinanden med aftalen og der er mulighed for, at de enkelte partier kan løfte sager ind i byrådet”.

Ellen Trane Nørby runder af med at sige, at Sønderborgs grønne profil, skal gøres endnu grønnere.

Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti er også glad for, det lykkedes at bygge bro mellem partierne.

“Jeg tog rollen som kongemager eller brobygger – og det var en forudsætning for, at vi kom i mål, at alle partier strakte sig i forhandlingerne, så tusinde tak for tre ugers forhandlinger, hvor vi endte med at finde hinanden, sagde Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu skal vi se fremad og finde nye veje til øget bosætning, vi skal satse grønt og vi skal sikre vækst”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...