KV21: Venstres Peter Thomsen og Konservative vil have endnu en optælling af stemmerne

22. november 2021 KV21

Byrådet skal onsdag tage stilling til om Konservatives og Venstres stemmer ved byrådsvalget skal fintælles endnu en gang. Og det skyldes, at Det Konservative Folkeparti den 17. november samt ved uddybning den 21. november har indgivet en valgklage, og ønsker at der skal ske fornyet fintælling af stemmesedlerne. Det Konservative Folkeparti oplyser i sin klage, at det samlede optællingsresultat er så tæt, at de har behov for fornyet optælling for at have sikkerhed for, at der ikke er sket fejl i optællingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også Venstres Peter Thomsen ønsker at der skal ske fornyet fintælling af Venstres stemmer samt hans personlige stemmer. Baggrunden for klagen er, at Peter Thomsen ved den foreløbige optælling på valgaftenen havde 466 personlige stemmer mens han efter fintællingen den 17. november havde 455 personlige stemmer.

Det fremgår af vejledningen om afholdelse af kommunale og regionale valg samt den kommenterede valglov, at det forhold, at stemmetallet for kandidatlister eller kandidater er meget tæt ikke i sig selv er tilstrækkelig grund til at foretage fintælling, hvis ikke der er begrundet mistanke om, at der er sket ikke ubetydelige fejl af betydning for valgets opgørelse, og der samtidig er grund til at antage, at en fornyet fintælling vil ændre i det samlede valgresultat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Forvaltningens vurdering, at en fornyet optælling ikke vil ændre i det samlede valgresultat – og opfordrer der Byrådet til at sige nej til, at der skal tælles endnu en gang

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk