Kværs – her hilser vi på hinanden – et projekt der nu ‘kun’ mangler 130.000 kroner

18. september 2020 Gråsten
Kværs Hede.
Kværs Hede.

Landsbyrådet vil i et unikt samarbejde skabe tre udendørs fællesskaber, hvor det skal være nemmere for alle at finde et sted at mødes og mojne på hinanden. Et sted hvor leg, læring og dannelse går hånd i hånd.

Vi vil udnytte vores fantastisk beliggenhed midt i naturen, så vi kan forstærke tilflytningen til vores lille aktive landsby. Vi har et foreningsliv og en god opbakning til alle de ting, der opstår i Kværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har bare ingen dertil indrettede steder ud over vores fantastiske idrætsanlæg, institutionsområde og den nærtliggende natur at mødes i, skriver landbyrådet.

Projektet bygger bro mellem byens borgere, dagplejere og børnehave, friskole og foreningsliv. Projektet skaber sikre vejpassager, motorik/fitness-bane til brug for alle aldre, rekreationsområde ved en skovsø, en stor naturlegeplads, handicapvenlige stier/adgangsforhold, og et stort samlingssted for alle byens indbyggere, frivillige, foreninger og
besøgende.

Den første milepæl i budgettet – 700.000 kroner – ud af et budget på 830.000 kroner – er nu nået. Næste trin i projektet er i oktober, hvor vi vil arbejde benhårdt på at skaffe de sidste 130.000 kroner gennem øvrigt fonds/sponsor-arbejde, hvilket vil gøre det muligt at hele projektet kan stå færdigt i maj 2021.

Vi har en god proces i projektgruppen og skal nu til at gøre den sidste aftale med Sønderborg Kommune færdig, hvilket vi forventer at have på plads, inden udgangen af året.

Det er Kværs-Tørsbøl Landsbyråd, Kværs Tørsbøl Ungdoms og Idrætsforening og MB Sport & Event ApS, der arbejder med projektet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk