Kvinde indstilles til dusør fordi hun reddede mands liv

3. marts 2021 Samfund

Mandag var en ældre mand faldet om ved Borgen og en kvinde gav livreddende førstehjælp samtidig med at hun ringede 112 og aktiverede Hjerteapp’en.

Det fortalte SønderborgNYT tirsdag, hvor politikommissær Thomas Berg sagde, at flere betjente på politigården har Herteløberapp’en på deres mobil og de hastede til Borgen, da den alarmerede dem.

“Hvis det lød som om jeg sagde, det var betjentene, der reddede mandens liv, så har jeg ikke været tydelig nok.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manden blev reddet af en kvinde, som var på stedet”, siger Thomas Berg og fortsætter:

“Vi skal have fat i kvinden, fordi vi vil indstille hende til en dusør for den flotte indsats”.

“Der var også civile Hjerteløbere. Det er sådan, at det er de personer, som er tæt på stedet, hvor der er brug for hjælp, der bliver alarmeret via app’en”, siger han.

“Når nogen falder om på grund af et ildebefindene, bliver politiet ikke alarmeret og så er det jo glimrende, at vi har Hjerteløbere, som kan hjælpe indtil ambulancen når frem”, siger politikommissæren.

Redaktionen modtog senere tirsdag en henvendelse fra Margit Pedersen, der skriver:

“Hjerteløberne og hjertestartere kom slet ikke i brug – det var min svigerdatter, Lea Sandhøj Pedersen, der tilfældigvis var der og gav manden hjertemassage – og derved reddede hans liv .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...