Kvindekomiteen er til for at støtte Kvinde- og Krisecentrets kvinder

2. februar 2021 Samfund

Den 8. marts fejres Kvindedagen og der er Kvindekomiteen igen på banen for at samle penge ind. Og på grund af restriktionerne kommer Kvindedagen til at foregå online.

“Der står i vores formålsparagraf, at Kvindekomiteen er sat i verden for at støtte de kvinder, som desværre er nødt til at søge ly i Sønderborgs Kvinde- og Krisecenter”, siger komiteens formand, Aase Henriksen til SønderborgNYT.

Kvinde- og Krisecentrets kvinder er rykket ind centrets trygge og sikre rammer, fordi de er udsat for vold i deres hjem. Nogle af kvinderne har deres børn med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores indsamlinger løser ikke problemerne med partnervold – og der er heller ingen tegn på, at færre kvinder søger beskyttelse”, siger Aase Henriksen.

Men pengene gør en stor forskel.

“Pengene hjælper alligevel, fordi de giver de voldsramte kvinder og deres børn mulighed for at få for eksempel nogle oplevelser, mens de er i centret. Og de penge, som vi samler ind i år, de skal bruges til såkaldte flyttepakker, som hjælper kvinderne fra den dag de flytter fra de sikre omgivelser på Agervang”, siger Aase Henriksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige så vigtigt som det er at beskytte de kvinder, der henvender sig i Kvinde- og Krisecentret, lige så vigtigt er det at hjælpe dem til at finde balancen i egen bolig, når de er klar til at flytte ud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...