Kvinder fejrer Grundlovsdag ved Kvindernes Eg

25. maj 2021 Kultur

Grundlovsdag holder Kvindeparaplyen igen stævne ved Kvindernes Eg ved Sønderborg slot, sådan som de har gjort det i flere år..

De penge, vi fik tildelt til arrangementet fra Genforeningspuljen i 2020, har vi fået lov til at overføre til i år, så vi har kunnet lave et ekstra godt program. Dermed er arrangementet også offentligt, skriver Kvindeparaplyen i en pressemeddelelse.

Stævnet varer fra kl. 16 – 18, og i tilfælde af dårligt vejr, bedes man medbringe regntøj og paraplyer. Hvis nogle synes, det er længe at stå op, kan man medbringe en klapstol og eventuelt et tæppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en kort velkomst tager forfatteren Linda Lassen over med foredraget Kvindeskæbner og kvindekamp. Med udgangspunkt i hendes nye bog, Den kloge kone fra kvindehuset, vil Linda Lassen fortælle om kvindesyn og kvindevilkår blandt de fattige kvinder på landet i begyndelsen af 1900-tallet og den kloge kone Karolines indsats for at gøre en forskel, der hvor hun var.

Linda Lassen vil fokusere på kvinderettigheder – eller rettere mangel på samme. Retten til egen krop, retten til at ytre sig på samme vilkår som mændene og de usle leveforhold med mange uægte børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter holder er der en pause, hvor der serveres snacks og et glas – og så skal der synges.

Leder og dirigent for Gospelfællesskabet Sønderborg, May Madsen og hendes pianist, Steffen Bay, vil synge og spille for til et par fællessange. May Madsen giver også nogle solistnumre, som passer til lejligheden.

Kvindernes eg står på plænen mellem slottet og Alssund.

Og den fik kvinderne Grundlovsdag 2015, hvor træet havde brugt flere år på at gøre sig klar til ejerskiftet – og en kunstner havde brugt tid på at lave en stenskulptur, der fortæller, hvilken eg, der er kvindernes – byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht, havde æren af at afsløre stenen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...