LA: Hvor er den økonomiske balance?

30. november 2013 Debat

Formand i Liberal Alliance, Henrik Juul Nielsen, skriver:

Vi blev igennem valgkampen konstant mindet om at økonomien skal i balance, af vores nye borgmester, dette er sådan set rigtig nok fordi:

Vi har et stort kommende underskud i vendte, og flere flytter væk fra kommunen, samtidig at det er svært at få nye virksomheder til Sønderborg, har den nye borgmester en løsning på det?

Henrik Juul Nielsen kigger efter den økonomiske balance.

Henrik Juul Nielsen kigger efter den økonomiske balance.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Tja han fast holder holde samtlige regler i mod de ansatte, så sygefraværet ikke bliver mindre, og dette er også med til at vi på sigt ikke får de kompetente med arbejder til vores intuitioner og plejehjem, da vi risikere de flytter væk, når der igen bliver mangel på arbejdskraft.

Skatten hæves som bekendt med 95 mio.kr. Ja det må vi så tage konsekvensen af og handlet syd for grænsen, som Frank Jensen rigtig siger, vi kan kun bruge pengene  én gang,  den øgede udgift skal passer sammen med indtægten,  hæves udgiften skal der enten spares eller skal indtægten hæves, men forlanger man lønforhøjelse nu, mister man måske jobbet,  derfor skal man  jo spare de penge et sted, dette medføre bare en dårligere handel i Sønderborg, og mindre vækst i Sønderborg. Er der nogen der kan forklare mig hvordan dette giver flere penge i kommune kassen?

Artiklen fortsætter under annoncen

Når men nu de er i gang, så lover de skatte stop de næste 4 år, lige indtil de en uge senere sender en prisstigning på SFOen af sted, men hov, SFOen bliver da elleres billigere med den nye skolereform, så hvorfor skal prisen nu stige? Jo en skjult skattestigning, derfor er det skattestop allerede brudt!

Jeg har meget svært ved at se balancen i økonomien for Sønderborg, da der ikke er taget fat på de ting der giver ubalance, som eks. Øget offentlige udgifter, mindre vækst i Sønderborg osv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil fortsat arbejde på at sygefraværet skal ned, da dette er en kæmpe udgift for vores fælleskasse, vi har ikke råd til den mistillid byrådet i så mange år har udvist overfor vores personale.

Vi skal snarest i gang med at forbedre arbejdsmiljøet for vores ansatte, lige som det private har stor fokus på dette område, så skal vi også fordi det koster mia. af kr. for samfundet, i spildte arbejdsindtægter.

Og hvorfor er der ingen plan for at sende mere i konkurrence udbud? Her kunne der jo spares op mod 63 mio.kr

Artiklen fortsætter under annoncen

Også er det nødvendigt at vi laver en plan for vækst i Sønderborg, hvordan kommer der flere arbejdspladser til kommunen? Hvordan får vi vendt skuden så der igen kommer flere tilflytter? Dette er 2 livsvigtige punkter for hele vores område.

Og kan vi bare blive ved med at hæve udgifterne til borger og virksomheder? NEJ

Derfor glæder jeg mig til at se den balance plan byrådet snart bør komme med.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
11. december 2023 Erhverv, Gråsten

Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret skifter ejer og navn

11. december 2023 Erhverv

To frisører i Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret i Gråsten får overdraget salonen til januar og så får den navnet Hårfavoritten. De nye ejere, Nathasia Hjort Pedersen og Trine Frank, som begge er fra Gråstenområdet, har et ønske om at give noget godt til Ulsnæs Centret og bevare de mange forskellige muligheder, blive ved med […]

Læs mere...