LA Sønderborg vil have færre politiske udvalg og færre politikere

26. september 2017 KV2017

Spidskandidat Sarah Maria Grønbæk, Liberal Alliance, skriver:

De fleste politikere i Sønderborg Byråd ønsker her op til valget at kommunen skal effektivisere og afbureaukratisere. Der skal findes besparelser på administrationen og ikke på de ”varme hænder”.

Jeg kan bestemt ikke være mere enig, idet det jo altid har været en af LA´s mærkesager.

Det kan dog undre mig, at der ikke er sket mere på området de seneste fire år, eftersom det netop er mange af de politikere, der har siddet i byrådet de seneste fire år, der pludselig nu også ønsker at effektivisere.

Udover ovenstående ønsker er der dog en ting, politikerne glemmer. Nemlig at de måske også selv kunne bidrage til denne effektivisering.

Sarah Maria Grønbæk vil have færre politiske udvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg så f.eks. meget gerne, at vi fik et lidt mindre byråd samt færre udvalg. Vi har i dag 11 udvalg i kommunen. Det er rigtig mange i forhold til en del andre kommuner af vores størrelse.

Jo flere udvalg desto flere politikere og embedsmænd er der til at komme med ideer til nye projekter/initiativer.

Derfor giver et højt antal udvalg ofte mere bureaukrati end et begrænset antal gør. Ligeledes medfører det et langt større forbrug af offentlige midler.

Jeg mener, vi skylder borgerne at forvalte deres penge med respekt. Jeg vil derfor arbejde for, at vi ikke kun får gjort noget ved det unødvendige bureaukrati i de forskellige forvaltninger og institutioner/afdelinger, men også at vi efter det kommende kommunalvalg får et mindre byråd og færre udvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk