Lad Alslug sætte liv i din udtjente computer

4. januar 2022 Sundeved

Endnu en gang kan vi i foreningen Alslug tilbyde at skifte en overfyldt og virusplaget Windows i en bærbar ud med et styresystem i Linuxfamilien.

Næste gang er lørdag den 8. januar mellem klokken 13.00 og 16.30 i Foreningshuset, Bakkensbro Aktivitetscenter i Ullerup.

Valget er dit:

Vil du give en masse penge for en ny computer?

Eller vil du give den gamle computer nyt liv, ved at installere Linux på den?

Programmerne er gratis, skriver Alslug.

Mange kender navne som Ubuntu og Android, men det er de færreste der ved at disse er eksempler på Linux.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du tager dine ellers afskrevne pc’er med til et af foreningens arrangementer, og fylder bilen med andre interesserede mennesker. Vi hjælper med installationen i vores lokale, hvor du også får en introduktion til din nye Linux, og vi hjælper dig i gang.

Du får automatisk gratis opdateringer af alle dine programmer indtil 2025. Undervejs kan du opgradere til en nyere version, og få endnu længere opdateringer. Det koster heller ikke noget.

Mange kender LibreOffice, Google, Firefox. Disse programmer er selvfølgelig også kendte i Linux. LibreOffice tekstbehandlingen kender både .docx og .pdf formater. Tilsvarende med regnearket og andet. Der medfølger programmer til det meste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du skal bruge en tekstbehandling, lidt regneark, adgang til netbank, mail, e-boks og borger.dk, surfe og bruge Youtube og Facebook, streame film, printe en side, så er en Linux-installation et godt alternativ.

En Linux pc er en arbejdsmaskine til det lille kontor eller private gemakker. Det kræver ikke så mange ressourser. Virus og andre sikkerhedsbrister er stort set ukendte i en opdateret Linux-computer.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...