Lægekonflikt ville have åbnet øjnene på politikerne

30. juni 2013 Erhverv

Hvis konflikten mellem lægerne og regionerne havde ført til, at lægerne havde afleveret deres ydernumre, så ville det have åbnet politikernes og borgernes øjne for, hvor meget arbejde læger laver, mener PLO-formand i Sønderborg, Heidi Mygild.

– Hvis vi havde fået en konflikt, så ville man have åbnet øjnene op for regeringen og diverse politikere og vist, hvor meget arbejde vi egentlig varetager i praksis. Og fra pålidelige kilder i sygehusvæsnet, så ville det fuldstændig kollapse, hvis de skulle varetage de otte millioner konsultationer, som vi har på årsbasis over hele landet, siger Heidi Mygil til dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med beslutningen om ikke at konflikte kan lægerne og Danske Regioner nu sætte sig ned for at prøve at finde ud af, hvordan de overordnede økonomiske rammer for lægernes virke skal være.

Men Heidi Mygil frygter virkelig for fremtiden.

– Jeg frygter virkelig at de øgede arbejdsopgaver tvinger os til at sige nej til andre opgaver som er enormt vigtige for patienterne. Og jeg frygter for, at vi ikke længere er herre over vores egen virksomhed og at vi skal stå på pinde for regioner og kommuner, siger Helle Mygil.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juli 2021 Sønderborg, Frivillige

Hvem har fortjent Integrationsprisen 2021?

30. juli 2021 Sønderborg

Integrationsrådet uddeler for 17 gang Brobyggerprisen og nu mangler kun det vigtigste: Kandidaterne. Kom med din indstilling på en person, virksomhed eller organisation, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme den lokale mangfoldighed. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. ”Brobyggerprisen sætter et positivt fokus på blandt andet etnisk ligestilling, og derfor er […]

Læs mere...