Læger har åbnet for ikke-akutte konsultationer

14. april 2020 Samfund

De seneste uger har de praktiserende læger lagt alle ikke-akutte konsultationer til side, men fra denne uge kan man begynde at kontakte sin læge, som man plejer. Sådan lyder det fra Christian Freitag, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meldingen kommer, efter at regeringen mandag aften besluttede at begynde at sætte mere blus på sundhedsvæsenet på de områder, der har været lukket ned under coronaudbruddet.

Når vi nu kan åbne mere op for sundhedsvæsenet igen, er det fordi, vi har opnået kontrol over coronavirusset i Danmark, siger sundhedsminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

“Vi havde gerne set en bred politisk aftale, men idet der ikke var politisk vilje til dette, går regeringen nu sammen med regionerne, KL og de praktiserende læger om at skrue op for aktiviteten i sundhedsvæsenet”.

Pengene følger med

Regeringen har under udbruddet af coronavirus suspenderet patienters ret til at blive udredt inden for 30 dage og efterfølgende behandlet inden for yderligere 30 dage.

Men ifølge sundhedsministeren vil regeringen afsætte de nødvendige penge til at sikre, at man kan arbejde sig hen mod at genindføre patientrettighederne.

Venstre og de borgerlige partier har kritiseret regeringen for ikke at fremlægge en konkret plan for, hvornår patientrettighederne kan genindføres.

Formand for Danske Regioner Stephanie Lose understreger, at aftalen skal være med til at mindske den pukkel af behandlinger og operationer, som udbruddet af coronavirus har skabt.

“Første vigtige skridt er, at almen praksis nu vil se flere patienter og vurdere, hvem der har brug for en henvisning til hospitalet”, siger Stephanie Lose.

Formand for KL, Jacob Bundsgaard, oplyser, at kommunerne er klar til at genoptage opgaver med genoptræning og rehabilitering.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk