Tirsdag aften nød 30 personer en dejlig menu, som blev serveret med øl i stedet for vine – og det skyldes, at arrangementet handlede om ølsmagning. Skaals ølambassadør, Jens Ungstrup, fortalte, at Skaal er et sted, der kombinerer mad og øl.
“Og i dag sakal vi nyde en fire-retters ølmiddag og det er et af landets bedste bryggerier, Gamma, der sælger deres øl i 30 lande, som har sat øl til de forskellige retter.
Den første ret var koldrøgets laks med aspargescreme.
“Til den skal i smage en ale, som er en overgæret øl, der har en smag af citrus, limonade og øl”, sagde Jakob Norup fra Gamma. Flere omkring bordene mente, at netop det glas øl mindede rigtigt meget om sød hvidvin.
Næste ret var en vegetarret, som bestod af rødbede og æble – og til den fik gæsterne et glas ‘Turbulent’.
“Jeg vil lige forklare, at de lidt pudsige navne, som øllene har, de kommer fra en dag, hvor vi festede og brainstormede på navne til vores øl. Alle navnene blev skrevet på sedler og de blev smidt ned i en pose”, sagde Jakob Norup. Han fortalte videre, at bryggeriet kommer med en ny øl hver eneste uge.
“Vi skal hele tiden komme med nyt, hvis vi vil følge med – og hver gang der kommer en ny øl, så trækker vi en seddel op fra posen og på den står navnet på øllen. Til den her øl, som har en alkholprocent på 6,5, passer navnet ‘Turbulent’ glimrende”.
Til hovedretten, som var braisseret vildsvin med kartoffelmos, blev der serveret en Organic Classic.
“Det er en øl, som vi lavede første gang for en uge siden og den er undergæret, som en pilsner”, sagde Jakob Norup.
Til desserten, som var citrontærte med marengs og friske bær, kom der et skænket glas øl på bordet – og det var en øl med surhedsnuancer.
“Den er lavet, som man lavede øl førhen, sagde Jakob Norup. Og der var næppe en gæst, der ikke fangede netop surheden og flere tvivlede på, at det ville lykkes dem at drikke ud.
“I skal drikke lidt af øllet og så vente på, at smagsnuancerne lige så langsomt kommer frem”, sagde Jakob Norup. Enkelte af gæsterne kunne ikke forestille sig, at de havde den fornødne tid, som de mente den gode smags komme krævede.
Du kan SE BILLEDER HER.