Læserindlæg fra Ellen Trane Nørby: Nu kan festivalarrangørerne trygt sætte hjulene i gang

15. marts 2021 Nordborg

Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby, Venstre,  skriver:

Corona har på mange måder sat en kæp i hjulet på det sociale liv, vi kendte. Og selvom vaccinerne rulles ud, så er der fortsat langt til at vi kan stå tæt og skråle med på sangene til årets festivaller og koncerter.

Den usikkerhed og risikoen for konkurser fylder i den grad også hos koncert-, festival-, ringridningsarrangørerne og mange andre.

Jeg er enormt glad for det sikkerhedsnet for arrangørerne som vi har sikret i dag, og som vi i venstre længe har presset på for at sikre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagens aftale giver blandt andre festivallen på Nordals og ringriderfesterne mulighed for at planlægge videre i håb om, at de kan holdes, og viser en aflysning sig så nødvendig på grund af restriktioner, så træder staten til.

Det er enormt vigtigt

Usikkerheden har været stor og konkurserne har truet. Det har de utallige henvendelser vi har modtaget i Folketingets kulturudvalg også vidnet om. Og derfor har vi også haft en række samråd og forhandlinger med regeringen for at sikre landets festivaller, markeder, events og andre store arrangementer og idag har vi sikre en massiv håndsrækning på op til en halv milliard kroner til landets kulturaktører og dermed festivalen på Nordals, ringriderfester og andre arrangementer med over 350 deltagere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg og Venstre har haft mange møder og dialoger med kulturaktørerne og det har været et langt og hårdt pres på regeringen, inden vi nu endelig kan meddele dele af kulturarrangørbranchen, at de kan sove trygt om natten og planlægge videre om dagen, for nu holder vi en tryg, økonomisk hånd under dem.

Dagens aftale betyder også, at også Nord-Als Festivalen og ringriderfesterne kan komme godt videre med planlægningen, fordi vi står klar til at kompensere dem, hvis smitten stikker af eller stadig ikke er under kontrol til sommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den her hjælpepakke kommer til at få en stor og samtidigt helt konkret betydning, fordi hvis det skulle ske, at Corona hindrer musikken i at spille til Nord-Als Festival eller Ringriderfesten og lignende arrangementer, så går arrangørerne ikke nedenom og hjem.

Det giver et lidt mere solbeskinnet syn fremadrettet, synes jeg. Så selvom jeg selvfølgelig ikke håber, at der bliver behov for hjælpepakken, så er jeg glad for, at den nu er her – for det er et tiltrængt sikkerhedsnet for de mange arrangementer, som var en naturlig del af vores sociale liv, vores foreningskultur og oplevelser før corona.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...