Læser: Borgmester Lauritzen & Co har forøget kommunens gæld i 2015

4. maj 2016 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Tommy Jensen, Vollerup, skriver:

I de til Social- og Indenrigsministeriet indleverede budgetter for regnskabsåret 2015 har Sønderborg Kommune indberettet den langfristede gældsbyrde på 19.173 kr. pr. indbygger.

Det har dagspressen flere gange skrevet om i forbindelse med den svulmende kommunekasse uden borgmesteren eller kommunaldirektøren har haft indvendinger.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

Tirsdagens offentliggjorte nøgletal fra Danmarks Statistik-Statistikbanken kan dog fortælle om en noget anderledes foreløbig status for Sønderborg Kommunes langfristede gæld.

Her er gælden nemlig opgjort til 20.123 kr. pr. indbygger; altså 950 kr. mere pr. indbygger end kommunen har budgetteret med. Dette svarer til en gæld der er 71,190 mio. kr.  – eller 4,95 pct. større.

I Region Syddanmark er det kun Ærø Kommune der kan overgå Sønderborg i gældsættelse i 2015.

Det er således lykkedes for Lauritzen & Co at forøge kommunens gæld i 2015 med 774 kr. pr. indbygger, samtidig med at man i dagspressen jamrer over, at skulle betale strafrenter til pengeinstitutterne for at opbevare merprovenuet af skattestigningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...