Læser: Hr. Jørgen Mads Clausen – skrot Deres borgmesterforslag

12. november 2017 KV2017

Cand.typ. emeritus, Erik Sørensen, Sydals, skriver:

På DR kan man følge interessante debatprogrammer anført af Clement Kjersgaard. Som seer kan du oven i købet deltage i hans debatter ved at gå på de sociale medier og give dine synspunkter til kende; men Clement Kjersgaard oplyser dog, at du bør huske på, ”… at jo mere, du er uenig med andre, desto pænere skal du skrive!”

Disse kloge ord vil jeg have in mente, når jeg i det følgende går imod Danfoss-ejeren, Jørgen Mads Clausens ret uforståelige opfordring til ikke at stemme på Sønderborgs nuværende borgmester, den dygtige og jordnære Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Mads Clausen , der jo er kendt for at være borgerlig konservativ, har det ikke godt med, at byen har en førstemand, der er socialdemokrat og derfor pr. automatik tænker og arbejder for at gøre livet mere trygt for ALLE samfundslag. Jørgen Mads Clausens aversion mod en ikke-borgerlig førstemand kommer til udtryk i hans opfordring til at stemme på Slesvigsk Partis spidskandidat, Stephan Kleinschmidt.

Med ham ved roret får Danfoss-ejeren en talsmand, der kan tale med Slesvig-Holstens ministerpræsident, uanset om han hedder Daniel Günther og er fra CDU eller som forgængeren, Torsten Albig, fra SPD. Altså skabe kontakter til vores mægtige naboland, der også er vores lands største handelspartner. Det er ganske forståeligt – og heldigvis også fuldt lovligt i et demokratisk samfund som vores – at Jørgen Mads Clausen tænker på fortrin for sig selv ved at reklamere sin støtte til en person, der perfekt kan tale og forstå tysk.

Men så vil jeg også hævde, at jeg og ligestillede også må have ret til at foretrække en person, der har empati for andre befolkningsgruppers ve og vel. Alle kan jo tænke sig, at sådan noget som sygdom, alderdom, fattigdom m.m. ikke er noget, Jørgen Mads Clausen bekymrer sig om for sit eget vedkommende. Det er dog ting, man som pensionist er glad for, at nogen kerer sig om. Og blandt Jørgen Mads Clausens fortræffeligheder hos sin egen favorit, et det ikke emner, der stikker én i øjnene – de er nærmest ikke-eksisterende.

Nu er jeg langt fra så naiv at tro, at min oplysning om det bedste valg af borgmester havner på den trykte avis’ forside med fede typer ligesom Jørgen Mads Clausens gjorde, men det kan jo vel tænkes, at mit forslag til borgmester alligevel bliver læst af Hr. Jørgen Mads Clausen. Og så kan jeg da hurtigt oplyse nogle af de ting, som byrådet med Erik Lauritzen i spidsen har udrettet for byen:

Vi har fået 1000 borgere ud af bistandshjælp, og de er nu selvforsørgende – mange nye cykelstier i hele kommunen – plejecentre og haller – nyt asfalt over hele kommunen – investeret stærkt i ældreplejen – renoveret folkeskoler – forstærket Vej- og Park efter den sidste byrådsperiode, hvor Venstre skar afdelingen “ind til benet”, så mange områder i hele kommunen forfaldt. Der er ansat en hel del nye medarbejdere, så kommunen nu generelt er pænere end før. Men det kan gøres bedre og det har det nuværende byråd også planer om. Sønderborg blev ”Årets ungdomskommune 2017” og der er planer om et nyt ungdomshus.

Så kære Hr. Jørgen Mads Clausen: Der er vægtige grunde til at skrotte Deres forslag og støtte op om forslaget: Giv Erik Lauritzen fire år mere!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk