Læserbrev: Forkert regionen støtter lukket 1864-arrangement

10. februar 2014 Debat

Regionsrådsmedlem Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten, skriver:

1864 – 2014. Det er i år 150 år siden, Slaget ved Dybbøl fandt sted i en af de mange vanvittige krige, der har haft så frygtelige resultater. Det markeres på forskellig vis. Og det er godt. For der er meget at lære: Aldrig mere krig, men fred, forståelse og samarbejde. Det kan situationen i grænselandet i dag bruges som et godt eksempel på.1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Det står naturligvis enhver frit for at markere 150-årsdagen, som de vil. Det gælder også erhvervsnetværket Junior Chamber International (JCI). Til gengæld bryder jeg mig ikke om, at JCI markerer året med en kongres og en konference i Sønderborg, hvor man bruger krigens sprog som overskrift for en masse aktiviteter. Så som ”Battle as a soldier”, ”Battle up your speech” osv.

JCI må selvfølgelig gøre, hvad JCI synes er rigtigt at gøre. Til gengæld synes jeg, det er helt forkert, at Region Syddanmark vil støtte dette arrangement med 100.000 kroner. Et arrangement, som én dag, den 28. marts, er for 300 JCI-medlemmer og 300 andre ledere. Mens det i to dage, 29. og 30. marts, er helt lukket for offentligheden. Det er kun for 300 medlemmer af det lukkede netværk JCI. Den slags skal regionen ikke støtte. Det må JCI-medlemmerne selv betale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug pengene på det folkelige

De 100.000 kroner ville være bedre anvendt til arrangementer, som på en helt anden måde henvender sig til indbyggerne i Region Syddanmark og Slesvig-Holstein – folkelige arrangementer, som kan bruge det gode mellemfolkelige samarbejde over grænsen til at lære af 1864: Aldrig mere krig.

For det er disse folkelige bevægelser, der sikrer, at hverdagen er tålelig i grænseregionen, både for mindretal og flertal. Det er den bedste sikring  af freden.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...