Læserbrev fra Venstre: Er borgmesteren sikker på anonyme kilder lyver?

25. juli 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Formand for Venstre på Nordals, Lars Romsøe Grandt skriver:

At borgmesteren er ude efter Sønderborg nyt, der bruger anonyme kilder, er meget uheldigt. Udover det bliver brugt flittigt andre steder, bl.a. Sønderborg kommune selv, der har oprettet muligheden for at anmelde hinanden helt anonymt. Så er anonyme kilder, eller med et populært ord, whistleblower, med til at få skjulte ting frem i lyset.venstre

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ingen tvivl om at det til enhver tid er at foretrække, at man kan stå ved de ting man siger. Men hvis historierne er sande fra ABU, ville selv jeg tænke mig om to gange, før jeg valgte at stå frem med en sådan viden. Og efter Sønderborg Nyt’s bragte historier, blev der kvitteret af borgmesteren med truslen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det kan blive meget uheldigt for dig, når du gør det, siger han”, syntes jeg bestemt det var et fornuftigt valg, at bruge anonyme kilder.

At Sønderborgs Borgmester, Erik Lauritzen, bruger en så skammelig opførsel, håber jeg inderligt, er begrundet i et hedeslag i sommervarmen, men alligevel er det ikke på nogen måde en undskyldning. images (11)

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom Borgmesteren skal bruge femdage på at forberede sine begrundelser for, hvorfor disse kilder taler usandt, fortæller han dog, at han allerede nu ved, at en af kilderne taler usand, nemlig når der bliver sagt ferierne er sparet væk, for det ved borgmesteren er forkert. Her burde borgmesteren dog ikke være så skråsikker, for jeg har nemlig også en anonym kilde, der har berettet mig om, at der er ikke tale om ferie, som jeg forstår ferie, men dagsture. Det er selvfølgelig bedre end ingenting, og det vigtigste er der bliver koblet af fra den daglige trummerum, og ladt op med ny energi. Men jeg håber, at jeg tager fejl, og der bliver vist en masse bilag med overnatninger for de børn, som i forvejen har nok at kæmpe med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så ville det da klæde Borgmesteren, med en mere sømmelig opførsel, uanset om han er enig eller uenig. Hvis han vitterlig var så sikker på, at alt på ABU er i den skønneste orden, men at han bare ikke kan forsvare det uden at komme med personfølsomme data, kunne der nedsættes en uvildig undersøgelse, der på kort tid kunne bekræfte, om der var noget at arbejde videre med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en bedre løsning end trusler.

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...