Læserbrev: Kunstnerbyen Augustenborg

1. juni 2013 Debat

Byrådsmedlemmerne Niels Ole Bennedsen, Tommy Menzer Prokopek og Svend Erik Petersen skriver:

En del  kommunale bygninger står tomme i vores kommune, ikke mindst fordi der er fokus på at samle og centralisere mange ting. Men i nogle enkelte tilfælde kan det dog også være en fordel i at samle nogle fælles kreative kræfter, til bl.a. at inspirere hinanden.

I Augustenborg har kommunen gennem mere end et år haft det gamle rådhus stående tomt og uproduktivt.

Nu er der heldigvis en gruppe kreative borgere som har henvendt sig med idéen om et kreativt hus, for en kunstnergruppe i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi finder idéen og tankerne rigtig gode og vil gerne støtte op.

Der kommer lys i vinduerne igen i en bygning midt i Augustenborg by, som i dag står og forfalder og bare koster penge.

At samle kreative kunstnere i Augustenborg, passer helt i tråd med det miljø vi ønsker omkring Augustina. At  samle, centralisere og skabe et kreativ miljø i Augustenborg, der kan inspirere hinanden og danne et nyt liv i Augustenborg og måske kan vi kalde det ”Kunstnerbyen Augustenborg”.

Vi ønsker og ser frem til at bygningen bliver brugt til et skabende hus, til gavn for det kunstneriske miljø i kommunen, som igen kan danne aktiviteter, der også gør det attraktiv at bo og besøge kommunen, og dermed skabe arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forhåbentligt vil der efterhånden  komme endnu flere gode kunstneriske tiltag til den gamle historiske hertugby. Der bliver mange ledige lokaler når regionen flytter hospitalet til Aabenraa.

Det er godt tænk af gruppen, vi støtter gerne idéen, og måske kan vi også på sigt bidrage med kommunale aktiviteter som f.eks. biblioteket.

 

Læs hvad borgmester Aase Nyegaard siger: http://sonderborgnyt.dk/top-nyheder/bade-billedkunst-og-ballet-i-augustiana.html

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...